Brian Hogan, student în vârstă de 21 de ani la acea vreme, a recunoscut că a găsit telefonul la Gourmet Haus Staudt în Redwood City, California, după ce a  fost lăsat acolo de Gray Powell, inginer la Apple şi a mai recunoscut, de asemenea, că l-a vândut celor de la Gizmodo, cu ajutorul lui Sage Wallower.

În luna aprilie a anului trecut, site-ul Gizmodo, deţinut de Gawker Media, a publicat un articol surpriză despre iPhone 4, însoţit de numeroase imagini, după ce a plătit 5.000 de dolari pentru a pune mâna pe prototipul rătăcit.

Mişcarea celor de la Gizmodo a fost o lovitură grea pentru Apple deoarece, potrivit companiei, consumatorii ar fi putut înceta să achiziţioneze produsele Apple de la acea vreme, în aşteptarea noului model iPhone 4.

Cei doi indivizi implicaţi în acest incident au vrut iniţial să ia legătura cu cei de la Apple, însă au preferat să caute să îl vândă, lucru pe care l-au şi făcut, ţinând cont că Gizmodo a achiziţionat prototipul la un preţ de 5.000 de dolari.

Atunci când scandalul dispariţiei prototipului a  luat amploare, un coleg de cameră de-al lui Hogan l-a dat pe mâna autorităţilor.

Procurorii l-au cercetat şi pe editorul Gizmodo, Jason Chen, însă acuzaţiile au fost în scurt timp retrase.

Şi în anul acesta s-a petrecut un incident similar, atunci când un prototip iPhone 4S a fost uitat într-un bar din San Francisco. Prototipul nu a fost găsit nici până astăzi, însă din fericire pentru Apple, nu a mai ajuns şi de data aceasta pe mâinile unui blog tech.

Sursa: Wired