Un tribunal din California a decis că Samsung a încălcat brevete ale Apple şi a copiat popularele sale produse iPad şi iPhone, condamnând grupul sud-coreean la plata unor despăgubiri de peste un miliard de dolari.
În consecinţă, Apple cere o interdicţie provizorie de vânzare pentru o serie de telefoane Samsung, în special gama Galaxy, comercializate, printre alţii, de operatorii de telecomunicaţii AT&T, Verizon sau T-Mobile, şi printre care figurează câteva din ultimele modele compatibile cu telefonia 4G.

Cele opt modele vizate sunt Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S2 T-Mobile, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge şi Galaxy Prevail.

Modelul Galaxy S3, lansat în urmă cu trei luni şi din care Samsung a anunţat în iulie că a vândut peste 10 milioane de unităţi în întreaga lume, nu este pentru moment vizat.

Conform unui alt document judiciar, grupul sud-coreean a cerut la rândul său justiţiei să ridice interdicţia de vânzare care afectează de la 26 iunie tableta sa Galaxy Tab 10.1, tribunalul din California stabilind în final că aceasta nu încală niciun brevet Apple.

Instanţa a programat o audiere la 20 septembrie pentru a examina cererile de interdicţie de vânzare înaintate de Apple împotriva Samsung. Tribunalul ar putea decide de asemenea să mărească amenda, până la o valoare de trei ori mai mare.

Compania sud-coreeană ar urma de asemenea că această ocazie să-şi prezinte argumentele în încercarea de a obţine o anulare sau o reducere a sancţiunilor împotriva sa.
Sursa: Agerpres