Extinderea accelerată face parte din strategia 24pay de a atinge acoperirea națională pentru plata cu telefonul mobil a titlurilor de călătorie cu transportul public.  Plățile pentru achiziționarea biletelor sunt derulate în baza parteneriatului încheiat între PTP Online și Banca Transilvania, utilizând soluția acesteia de plată cu cardul.

Începând cu lansarea din anul 2018, baza de utilizatori 24pay s-a extins constant, iar in la finalul lunii decembrie 2021, aplicația înregistra peste 700.000 de descărcări din magazinele de aplicații, titlurile de călătorie achitate prin intermediul său depășind suma de 24.5 milioane lei.

Aplicatia este disponibilă pentru plata  transportului public în București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Arad, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Jiu, Piatra Neamț, Săcele și Reșița. 24pay oferă acces locuitorilor acestor orașe la o soluție modernă, rapidă și sigură de plată a transportului în comun. În cadrul aplicației se pregătesc noi lansări, următoarele două noi orașe urmând a fi integrate la începutul anului viitor pentru plata transportului public, alături de extinderea gamei de servicii la nivel național.

În perioada următoare, aplicația 24pay va veni cu noi servicii pentru comoditatea utilizatorilor, precum plata facturilor de utilități, a parcărilor și a biletelor la evenimentele culturale (teatru, film, concerte), dar și extinderea transportului de la cel public la cel feroviar și aerian.

Toate costurile aferente dezvoltării software au fost suportate de către PTP Online. Practic, sistemul 24pay a fost pus la dispoziție în mod gratuit către societățile de transport din orașele partenere, scopul fiind acela de a deveni aplicația de plată preferată a românilor, iar călătorii să beneficieze de o metodă unitara, rapidă și sigură de a achita transportul public, oriunde în țară.

“Evoluția tehnologiei ne deschide mai mult către inovație și ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendințe privind plățile digitale, iar misiunea noastră rămâne cea de a extinde la nivel național posibilitatea de a achita transportul în comun cu ajutorul telefonului. Capacitatea noastră de integrare rapida a noilor parteneri s-a dezvoltat în ultima perioadă, iar feedback-ul primit de la potențialii colaboratori ne arată o deschidere din ce în ce mai mare către plățile online. Experiența acumulată în timp ne permite să oferim servicii de calitate, iar interesul manifestat pentru adoptarea 24pay de către un număr mare de orașe ne arată că suntem în direcția bună”, declară Dan Cernea, director general PTP Online.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android & iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play,  App Store sau Huawei AppGallery. Pentru utilizarea aplicației, este necesară adăugare inițială a unui card bancar Visa sau Mastercard.