Premierul Florin Cîţu a solicitat o reorganizare la nivelul ministerelor, iar primul răspuns vine din partea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

“Până acum nu am primit reorganizarea ministerelor care să facă ce am făcut eu, să reducă numărul de directori generali. Acum îi încurajez, apoi o să le solicit, altfel nu se pot reduce cheltuielile”, spunea Florin Cîţu marţea trecută.

Marius Vasiliu vrea toate rapoartele de activitate ale angajaţilor din MIPE

Secretarul de stat Marius Vasiliu a cerut o primă evaluare a angajaţilor ministerului. Acesta s-a ocupat şi de reorganizarea fără succes din vara anului trecut de la Ministerul Dezvoltării, condus la acea vreme de Ion Ştefan. Câteva modificări legislative şi procesele din instanţă au dus atunci la anularea întregului demers.

Acum, Vasiliu le-a trimis o adresă tuturor directorilor din cadrul MIPE, pe data de 27 mai, în care le cere ca până miercuri, 2 iunie, să prezinte rapoartele de activitate ale angajaţilor, pentru a analiza cum şi-au desfăşurat activitatea în perioada de telemuncă.

“În cadrul întâlnirii vor fi analizate situaţiile completate de reprezentanţii structurilor, pentru perioada februarie-aprilie 2021, referitoare la gradul de încărcare cu sarcini a structurilor. Şedinţa de lucru va fi condusă de domnul secretar de stat Marius-Mihai Vasiliu.

Vă rugăm ca în cadrul întâlnirii să prezentaţi, rapoartele de activitate ale salariaţilor din subordine privind desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă/muncă la domiciliu, pe suport hârtie, aferente perioadei februarie-aprilie”, scrie în adresa respectivă, potrivit Adevărul.

Surse din cadrul ministerului afirmă că acesta e primul pas pentru începerea procesului de reorganizare a ministerului, în funcţie de rezultate, însă este aşteptat şi un grad ridicat de subiectivism, în funcţie de simpatiile politice.

Florin Cîţu nu a reuşit nici el reorganizarea Ministerului Finanţelor, pe vremea când era ministru

Reorganizarea ministerelor nu este o treabă uşoară şi o ştie şi premierul Florin Cîţu, care nu e excelat în privinţa reorganizării Ministerului de Finanţe, în timpul mandatului său de ministru acolo.

După plecarea lui Florin Cîţu de la Finanţe, numărul salariaţilor din minister scăzuse cu doar 24, adică de la 1544 la 1520. Reducerea de posturi a fost mai degrabă tăierea unora neocupate sau concedierea unor persoane neagreate din cauza simpatiilor politice anterioare, arată o analiză a Profit.ro.

Mai mult, unii dintre cei care au avut funcţii de conducere au câştigat procese împotriva conducerii Ministerului Finanţelor. Spre exemplu, Ciprian Badea (fost şef al Direcţiei juridice), Valentin Mavrodin (fost director general al Direcţiei generale de trezorerie) sau Alina Petre (director gradul II la Direcţia pentru administrarea participaţiilor statului).

Mihai Diaconu a fost secretar general la Finanţe în timpul lui Eugen Teodorovici şi a fost înlăturat din minister de Florin Cîţu. El a fost adus înapoi de către actualul ministru, Alexandru Nazare, fiind unul dintre consilierii săi.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României