Apare un nou marcaj în București! Ce trebuie să facă șoferii? Riscă peste 700 de lei amendă dacă nu-l respectă

Concret, șoferii bucureșteni vor trebui să respecte un nou marcaj rutier. Noul marcaj rutier urmează să fie pus în aplicare în maxim două luni, anunță autoritățile. Acest marcaj va fi întâlnit în intersecțiile din Capitală, situat la primii trei metri după semafor. Marcajul va arăta șoferilor că acel loc este rezervat exclusiv bicicliștilor și persoanelor care folosesc trotineta.

Aceste categorii de participanți la trafic se vor putea strecura printre mașini și se vor opri pe partea marcată, fi fiind și cei care vor pleca primii de la semafor. Șoferii nu vor putea opri pe acest spațiu și vor ceda prioritate celor două categorii de participanți la trafic. Marcajul va fi aplicat pe asfalt cu o vopsea specială și va avea avea ca semn distinct o bicicletă.

Ce pedepse primesc șoferii care nu respectă marcajul

Șoferii care nu respectă noul marcaj vor avea parte de pedepse, astfel: cei care opresc pe marcajul destinat bicicliștitor vor fi amendați cu 725 de lei. În același timp, șoferii riscă să li se suspende permisul timp de 30 de zile.

Șoferii nu sunt mulțumiți

Cu toate că bicicliștii sunt încântați, șoferii nu sunt de aceeași părere. Ei se declară nemulțumiți de deciziile luate și spun că Primăria Capitalei ar fi trebuit să facă piste speciale bicicliștilor, nu să le dea prioritate.

”Șofer: Să aducă și căruțele înapoi, cum era odată!
Șofer: Ar fi mai ok pistele, dar…”

”Biciclist: E o idee foarte bună și sper să se facă chestia asta. Am două săptămâni de când am fost lovit și poliția nu-și face datoria.”

Vicepreședintele Federației Bicicliștilor din România, George Culda, spune că decizia este bună în detaliu, însă în ansamblu ar trebui acordată o atenție mai mare realizării infrastructurii mari.

”Decizia pare, când o privește așa în detaliu, bună. Dar în ansamblu, se pare că ar trebui mult mai multă atenție la realizarea infrastructurii mari. Trebuie realizată o rețea serioasă de piste, alei, etc.”, spune acesta.

Sursă foto: Dreamstime