Apare o nouă autostradă în nordul țării. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, s-a aruncat în promisiuni pentru noi proiecte de infrastructură care vor apărea în regiunea de nord a României.

Conform ministrului Transporturilor, anul aceasta va fi lansată procedura pentru proiectul „Autostrada Nordului”, respectiv, Drumul Expres „Petea – Satu Mare – Baia Mare”. Răzvan Cuc a menționat faptul că documentația pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate este deja în pregătire.

Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Master planul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021 – 2030, așa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm și noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea și Baia Mare, ce va fi ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul acesta acum și ne și ținem de cuvânt” a precizat Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc a ajuns la Satu Mare pentru a verifica stadiul lucrărilor pentru centura orașului și s-a arătat nemulțumit de ce a găsit la fața locului. Ministrul Transporturilor a trecut la amenințări conoform cărora va relzilia contractul în cazul în care lucrările nu vor avansa vizibil.

”Nu veniți cu scuze, pentru că sprijinul îl aveți. N-am nicio ezitare să reziliez contractul, niciuna nu am în cazul în care constructorii nu-și fac treaba. Ori lucrează cum trebuie, ori pleacă acasă. Eu vreau ca în România să avem infrastructură (…)Vreau ca până la sfârșitul anului să ajungeți undeva la 70-80 la sută, pentru că puteți. Nu-mi rămâne decât să vă urez mult succes, mă întorc pe șantier și sper să nu fi fost doar o mobilizare de conjunctură”, a declarat Ministrul Transporturilor.

Totodată, Ministrul Răzvan Cuc a precizat că anul aceasta va fi lansată procedura pentru proiectul „Autostrada Nordului”, respectiv, Drumul Expres „Petea – Satu Mare – Baia Mare”, documentația pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate fiind deja în pregătire.