Apar noi setări pe WhatsApp! Aplicația va organiza grupurile de discuţii în comunităţi

De exemplu, un liceu poate crea o „comunitate – structură” formată din grupuri private pentru fiecare clasă. Astfel administratorul liceului va avea control deplin asupra discuţiilor private dintre profesori şi părinţii elevilor.

De asemenea, administratorii „comunităților -structură” pot trimite mesaje tuturor grupurilor private, însă membrii obişnuiţi pot comunica doar în grupul privat din care fac parte.

De asemenea, pentru a limita răspândirea rapidă a informaţiilor false, WhatsApp este pregătit să impună noi măsuri de siguranță. În curând, un mesaj nu va putea fi redirecționat decât către un singur grup privat o dată.

Totodată, „comunităţile-structură” nu vor putea fi găsite printr-o simplă căutare şi nici nu vor fi recomandate de un algoritm. Invitaţiile se fac doar pe baza numărului de telefon.

În plus, toate informațiile din „comunitățile-structură” sunt criptate, exceptând numele și descrierea. În grupurile private pot fi partajate fişiere de până la 2GB, iar apelurile de voce pot cuprinde de participanți.

Reamintim faptul că utilizatorii WhatsApp pot utiliza anumite trucuri pentru a folosi mult mai ușor aplicația. Anumite funcții sunt de-a dreptul interesante și ne pot arăta dacă persoana cu care vorbim ne-a citit mesajele sau ne pot face conversațiile mult mai amuzante.

Funcțiile neștiute ale WhatsApp! Sfaturi utile pentru a folosi mai ușor aplicația

În primul rând, majoritatea utilizatorilor WhatsApp sunt conștienți de faptul că aplicația poate fi folosită pe mai multe platforme, ci nu doar pe telefon. Aplicația de mesagerie poate fi accesată de pe calculator prin link-ul web.whatsapp.com. Pentru a continua conversațiile de pe telefon, tot ce trebuie să facem este să scanăm codul QR.

O altă funcție interesantă vizează eliminarea fișierelor mari care ocupă spațiu pe telefon. Mai mult, oferă și o modalitate de a vedea cu cine discutați cel mai mult. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să accesăm Settings > Storage and Data > Manage Storage. Apoi, se va completa o listă de persoane de contact, în ordinea celor care utilizează cel mai mult spațiu de stocare pe telefon. Pentru a vedea statistici mai detaliate, precum numărul de mesaje schimbate, imagini și GIF-uri, trebuie să atingem fiecare contact în parte.

Pentru a optimiza spaţiul de stocare, aplicaţia vine cu o funcţie pentru dezactivare salvare automată pentru imagini şi videoclipuri. În cazul iPhone, trebuie să accesăm Settings > Chats și dezactivaţi Save to Camera Roll. În cazul Android, trebuie să accesăm Settings> Chats și dezactivați Media Visibility.

În cazul în care utilizatorii WhatsApp nu doresc ca lumea să știe când au folosit ultima dată aplicația, aceștia pot accesa Settings > Account > Privacy > Last Seen. WhatsApp oferă trei opțiuni: toată lumea, contactele mele, nimeni.

Este valabilă și o funcție de „mute”. Pentru a opri notificările pentru o converație, utilizatorii de Android trebuie să apese îndelung pe o conversație și apoi să selecteze microfonul. Utilizatorii de iPhone trebuie să deschidă conversația, să selecteze numele persoanei sau grupului și apoi să apese pe Mute.

Dacă dorim ca cineva să nu poate vedea că am citit mesajele din conversație, trebuie să accesăm Settings > Account > Privacy și să debifăm Read Receipts. Totuși, trebuie să fim atenți deoarece această funcție ne va împiedica și pe noi să vedem dacă mesajele trimise au fost citite de alte persoane. Mai mult, această funcție nu se aplică grupurilor de chat.

În cazul în care vrem să vedem dacă un mesaj a fost recepționat sau citit, putem folosi funcția Swipe spre stânga pentru a vedea aceste detalii. Aplicația pune la dispoziție și funcţia „pin a message”, care permite revenirea rapidă la o adresă, un nume, un link, un videoclip sau orice alt tip de mesaj important. Trebuie doar să apăsăm îndelung pe mesaj și apoi să selectăm iconița pin.