Apar noi detalii în cazul afaceristului ucis din Arad! Și-a dus mașina la vulcanizare cu doar cinci zile înainte de explozie.

Proprietarul vulcanizării a declarat că poliția a ridicat camerele de supraveghere, dar deocamdată nu l-a chemat la audieri.

Apar noi detalii în cazul afaceristului ucis din Arad! A stat de vorbă cu patronul vulcanizării

Afaceristul Ioan Crișan și-a dus mașina la o vulcanizare cu cinci zile înainte să moară în explozia maşinii.

Patronul vulcanizării auto a declarat că omul de afaceri a petrecut acolo aproape 20 de minute ca să schimbe două anvelope şi să comute o roată de la maşina sa.

Astfel, proprietarul vulcanizării spune că acesta și-a adus mașina la service pe 24 mai, adică cu 5 zile înainte de tragedie. Cât timp angajații s-au ocupat de mașină, Ioan Crișan și patronul vulcanizării au stat de vorbă.

”A venit cu mine în birou, a venit cu mine, aici, pe terasă, a servit un fresh, i-am făcut factura, a plecat şi asta a fost tot”, a spus patronul. Acesta a mai spus că se cunoștea cu omul de afaceri de aproape 5 ani și că își aducea mașina destul de des aici.

”Au fost la noi vreo 5 echipaje”

”Personal, a mai fost pe la noi ca şi client, a trimis maşinile dânsului la noi”, a mai spus bărbatul. Întrebat dacă mașina omului de afaceri era deschisă în timp ce angajații efectuau lucrările acesta a răspuns:

”Asta nu ştiu să vă spun. Angajaţii mei au muncit la maşină. Nu ştiu dacă a fost închisă sau deschisă. În interior nu aveam de ce să umblăm. Noi am lucrat doar la roţi. Nu aveam ce să căutăm în interiorul maşinii”.

De asemenea, el a mai precizat că încă nu a fost chemat la audieri.

”Deocamdată nu. Au fost la noi vreo 5 echipaje, au luat camerele, tot ce s-a putut, şi mai departe dânşii să îşi facă meseria cum ar trebui să fie”, a mai precizat Marius Stoia, proprietarul vulcanizarii, potrivit Mediafax.

Asasinatul la comandă, printre ipoteze

Ioan Crișan, un cunoscut om de afaceri din Arad, a murit sâmbătă, când mașina pe care o conducea, un Mercedes, a explodat. Autoturismul a fost apoi cuprins de flăcări și a ars complet.

Între timp, procurorii Parchetului General au schimbat încadrarea în cazul exploziei de la Arad la „omor calificat cu premeditare”, o faptă mai gravă, cu pedepse mai mari decât cea de omor, care fusese stabilită inițial.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este că moartea omului de afaceri Ioan Crișan în mașina pe care o conducea ar fi un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanță.

De asemenea, SRI a transmis, sâmbătă, că au fost prelevate din automobil substanțe care vor fi expertizate pirotehnic. Anchetatorii au refăcut și traseul omului de afaceri din ultimele ore de dinaintea producerii exploziei.

Sursa foto: ISU Arad.