Explozie teribilă în Râmnicu Vâlcea! ISU Vâlcea a fost solicitat telefonic să intervină miercuri de dimineață la locul producerii accidentului.

La fața locului s-au deplasat și reprezentanții altor instituții, care se ocupă de protecția muncii și de respectarea normelor privind activitatea agenților economici.

Explozie teribilă în Râmnicu Vâlcea! Două persoane decedate

O explozie a avut loc, miercuri, la o fabrică din Râmnicu Vâlcea, în urma căreia două persoane au murit.

Inițial s-a crezut că este vorba despre o fabrică de pavele, dar ulterior ISU Vâlcea a revenit cu precizarea că deflagrația s-a produs la o unitate de colectare a uleiului uzat, aflată în aceeaşi curte cu fabrica de pavele.

”Nu au legătură una cu cealaltă. Unitatea are că profil de activitate colectarea uleiului uzat. Explozia a avut loc la un recipient în care se aflau produse bituminoase”, a precizat ISU Vâlcea.

Nu a existat un incendiu

Astfel, explozia s-a produs la un cazan cu substanţe bituminoase din cartierul Căzăneşti, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

La locul exploziei intervin echipaje de la ISU şi Ambulanţa Vâlcea. Pompierii au intervenit cu  mai multe echipaje, dar s-a dovedit că nu era nevoie, pentru că nu explozia nu a fost urmată de incendiu, așa cum se temeau inițial.

Nu se știe deocamdată cu precizie cauza deflagrației

În ceea ce privește cazanul la care s-a produs explozia, șeful ISU Vâlcea a precizat că era supus unor operațiuni de curățare. Nu se știe deocamdată cu precizie care este cauza deflagrația.

În afară de cei doi decedați, mai există și o a treia persoană care a suferit răni minore, dar care se află în stare de șoc, fiind fiul uneia din victimele care și-a pierdut viața.

A treia persoană a fost transportată la o unitate spitalicească, pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate, a precizat șeful ISU Vâlcea, pentru Antena 3.