Anunțul SRI de recrutare a ofițerilor, felicitat de rectorul Universității Babeș-Bolyai: E un semn foarte bun

Așadar, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a declarat duminică, 23 ianuarie, că „serviciile trebuie văzute ca instituții democratice” într-o societate democratică. Mai mult, Daniel David a subliniat faptul că acestea au „funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația”.

„Într-o societate democratică, serviciile trebuie văzute ca instituții democratice, ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația. Eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”, a declarat rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, la Digi24.

„Cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”

De asemenea, acesta a explicat că se bucură când vede că Serviciul Român de Informații (SRI) folosește mijloacele transparente, chiar dacă populația este învățată cu altă modalitate de lucru a serviciilor secrete.

„Sigur că asta șochează populația, dar nu noi criticam serviciile că ar trebui să apeleze la universități când vor să caute expertiză avansată. Uite că o fac. Sigur că ne șochează, dar cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”, a completat Daniel David.

Totodată, rectorul UBB a mai spus că un absolvent de filosofie are o serie de competențe care îl fac căutat.

„Nu văd de ce nu ar fi eligibil; sigur că probabil ar intra și într-o pregătire specifică. Dar eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”, a mai spus Daniel David.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a precizat că aceste mesaje „nu s-au adresat doar celor de la filosofie”, ci și studenților de la filologie în general, din aria tehnică „și este o oportunitate pe piață, ținută la vedere. Doamne ferește să ajungem în vechea logică, în care totul se face prin mijloace specifice”.