Vrei să fi hacker pe bani? SRI recrutează! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi considerat „white hat

În acest context, șeful centrului de securitate cibernetică din SRI a explicat că ofițerii au primit un ajutor imens din partea hackerilor în mai multe misiuni. Totuși, există o singură problemă: Serviciul nu poate să îi angajeze decât pe cei care au o diplomă de licență.

„Pentru a fi ofiţer în SRI trebuie să îndeplineşti mai multe condiţii, una este să termini o facultate, şi atunci cei care sunt.. mulţi hackeri nu termină o facultate, dar care sunt foarte buni şi recunoaştem lucrul acesta…”, a declarat Anton Rog, șeful Centrului Național Cyberint.

„Păi, pe o zonă tehnică nu ţi se pare că este cam aiurea? Adică de ce trebuie să… dacă băiatul respectiv este foarte, foarte bun tehnic…”, a mai spus apoi Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI.

Conversația dintre cei doi specialiști poate fi vizualizată la finalul articolului.

Legislaţia din România nu permite angajarea unei persoane care nu are studiile realizate

În acest context, Anton Rog a explicat că legislaţia din România nu permite angajarea unei persoane care nu are studiile realizate. Drept replică, Ovidiu Marincea a sugerat că hackerii pot fi angajați ca sursă externă.

„Nu. Ne ducem într-o zonă care nu mai are legătură cu legislaţia aceasta. Ai început şi tu ca cei care… Deci, nu, nu putem să-l angajăm ca sursă…”, a mai spus Anton Rog.

„Dar nu este ok. Din moment ce hackerul este foarte bun, ce facem? Hai să-l angajăm ca sursă…”, a continuat Ovidiu Marincea.

Astfel, șeful Centrului Național Cyberint a explicat că tot ce poate spune este că îi consideră prieteni. Mai mult, purtătorul de cuvânt al SRI a explicat că serviciul îi poate trimite la facultate, pentru ca aceștia să fie aduși ulterior în sistem.

„ Avem acest instrument legal, da. Legea ne spune că avem voie să recrutăm hackeri. Pe unii, dacă reuşim să-i angajăm bine, dacă nu, lucrăm altfel cu ei, apropiat, pentru a proteja România. Îi considerăm white hat”, a conchis Anton Rog.