Scumpirile năprasnice ale facturilor acestei ierni au adus românii într-o stare de disperare. S-a ajuns chiar la acte extreme. Jurnalistul Mirel Curea a reamintit că în Constituție se află obligația statului de a administra resursele naturale în folosul cetățeanului. Constituția nu a fost citită de 99% din populația României, a observat moderatorul.

Hoandră: Partida e pierdută

Legat de criza facturilor, jurnalistul clujean Octavian Hoandră a criticat exagerata obediență a decidenților față de instituțiile europene. „Tot ce facem trebuie să aprobe Bruxelles-ul. Niște băieți care iau ordine și ni le transmit, îi plătim degeaba. Am ajuns săracii Europei, marea masă de manevră a neomarxiștilor. Partida e pierdută. Suntem condamnați deja”.

Ghilezan: Un jucător din intelligence-ul de peste Ocean a bruscat o criză în inima Asiei

Publicistul României Libere Marius Ghilezan face legătura între explozia prețului la gaze și evenimentele din Kazahstan, dar și un iminent conflict între Rusia și Ucraina. „După anunțul Statelor Unite prețurile au luat-o razna. E bătălie pe piața de uraniu. Un jucător din intelligence-ul de peste Ocean a bruscat o criză în inima Asiei. Înainte de a se învârtoșa armele se învârtoșează crizele energetice. Dumnezeu i-a miluit pe ruși cu cele mai mari rezerve energetice. Vom plăti”, a explicat Ghilezan.

Există niște agenți de influență ai Gazpromului. Ce face SRI?”

Pe de altă parte, jurnalistul critică autoritățile fiindcă nu au investit în producția internă, ba mai mult au închis obiective strategice ca Mintia sau Iernut.

Termocentrala Mintia

„Doar Ceaușescu avea imbecilitatea să ne creadă independenți energetic. De ce rezervele de gaz de la Buzău s-au micșorat cu 60%? De ce producția OMV a scăzut cu 30%? E simplu, există niște agenți de influență ai Gazpromului. Aici ar trebui să intervină instituțiile de informații. Ce face SRI, are jumătate de miliard de euro. Ce se întâmplă cu centrala de la Iernut, o mega-investiție?”, a subliniat Marius Ghilezan.

„Așa este, din 7 companii 5 au acționar statul român”, a observat moderatorul Mirel Curea.