Anunțul momentului pentru elevi și părinți! Ce se întâmplă cu orele remediale? Sorin Cîmpeanu a spus clar

Având în vedere că s-au impus noi restricții în anumite zone din cauza creșterii ratei incidenței, ministrul Educației și cercetării, Sorin Cîmpeanu, a venit cu precizări în ceea ce privește orele remediale. Așadar, el a spus că acestea vor fi permise în localitățile unde rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori. El a mai spus că grădinițele vor putea organiza activități educaționale, cu avizul DSP.

“Pentru reducerea decalajelor din sistemul de educatie, va fi permisă organizarea orelor remediale/de recuperare chiar și in perioada vacantelor, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000.

De asemenea, gradinitele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, cu avizul DSP”, a anunțat ministrul Educației.

Săptămânile de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică

Ulterior, ministrul a ținut să precizeze că cele două săptămâni de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică, subliniind că școlile nu se închid. El a mai spus că remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară.

„Școlile nu se închid. (…) Cele două săptămâni de vacanță suplimentare se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică. Nu se închid pentru că vor funcționa clasele terminale, chiar dacă predarea se face online. Spun că nu se închid, deoarece un lucru foarte important activitățile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanței de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micșorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădinițele pot solicita derularea de activități didactice cu copiii cu avizul DSP. Avantajul este că aceste zile de vacanță se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în luna iulie, cu condiția respectării regulilor în școli”, a spus ministrul Educației și cercetării, Sorin Cîmpeanu.