Care sunt bolile pe care le poți face chiar dacă te-ai vaccinat? Un cunoscut medic explică tot

Medicul Gabriel Diaconu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbește despre bolile pe care le poți dezvolta după ce te-ai vaccinat de coronavirus. Medicul spune că a decis să posteze mesajul deoarece ”numărul minciunilor în circulaţie despre COVID a atins de mult masa critică dincolo de care majoritatea oamenilor repetă cel puţin un fragment din teoria conspiraţiei, fie că ştie sau nu.”.

”Includ aici oameni care fac mai greu acordul subiect-predicat, dar şi absolvenţi de facultate, inclusiv doctori. Şi asta pentru că până şi cei mai circumspecţi dintre oameni rămân vulnerabili propriilor umbre, Subiectivism sau limită a minţii. Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecţia vaccinală:”tot faci boala”, respectiv  ”eşti la fel de contagios” precum un ne-vaccinat.”, spune acesta.

Medicul Gabriel Diaconu spune că este falsă informația care spune că o persoană vaccinată și una nevaccinată sunt la fel de contagioase.

„Eşti la fel de contagios şi dacă te-ai vaccinat, şi dacă nu te-ai vaccinat”. Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism. Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăşi nuanţate.”, arată acesta.

Ce boli poți face după ce ai fost vaccinat anti-COVID

În continuarea mesajului său, medicul explică ce afecțiuni poți dezvolta după imunizarea împotriva COVID-19, respectiv răceală, tulburarea coagulării prin inflamație sistemică și sindromul acut respirator sever.

„O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, şi care îl face pe vaccinat mult mai puţin infecţios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinaţi, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală uşoară care dispare în 2 – 3 zile. Iar cu fiecare care ”răceşte” portajul e mai mic, sau deloc.

Prima boală COVID e ”răceala”. Da, pe asta o poţi face şi dacă eşti vaccinat, din simplul fapt că vaccinul nu-ţi ”imunizează” poarta de intrare, adică nasul şi gura. Acolo sunt celule ale sistemului imun specializate şi care produc un fel anume de anticorpi, care se numesc IgA.

A doua boală COVID e tulburarea coagulării prin inflamaţie sistemică. Ei, de aici lucrurile diferă remarcabil la vaccinat vs non-vaccinat. Pentru că ne-vaccinaţii, chiar dacă fac ori ba pneumonie, riscă mai mult să facă tromboze, infarct miocardic (IM), accident vascular cerebral (AVC), uneori în faza acută a infecţiei, dar alteori la 2 – 3 luni după ce-au trecut prin boală (funcţie şi de alte variabile).

A treia boală COVID este SARS. Sau sindromul acut respirator sever. ”Sever” e cuvântul cheie aici. Afectează ţesutul care ţine plămânul laolaltă pe care îl ”inundă” cu substanţe care nu au ce căuta acolo. Distruge arhitectura plămânului, în mare măsură permanent, şi lasă nişte cicatrice foarte urâte dacă trăieşti să spui povestea. Sau te omoară. În doar câteva zile de la un plămân intact ajungi să pierzi 60 – 80% din funcţia lui respiratorie. Practic te îneci în timp real.”, a scris medicul Gabriel Diaconu.

Sursă foto: Dreamstime