Marcel Ciolacu a venit cu mai multe informații în urma întrebărilor adresate de către analistul politic Bogdan Chirieac, în cadrul unui interviu la România TV. Liderul PSD a vorbit despre un viitor congres mare al Partidului Social Democrat și despre cum va fi desemnat candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024.

Modă a congreselor în partidele din România

Ciolacu a fost întrebat despre moda partidelor din România de a avea congrese în următoarea perioadă și spune că și PSD o să facă acest lucru în curând.

”Există o modă a congreselor. PNL face congres, USR PLUS face congres la o săptămână după cei de la PNL, se bat acolo domnul Cioloș, domnul Barna, PSD-ul plănuiește vreun congres? Vreo conferință? Sunteți mulțumit de actuala conducere colectivă a partidului?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Marcel Ciolacu la România TV.

Acesta a răspuns că este nevoie de reorganizarea PSD în mai multe județe. Totuși, congresul va avea loc odată cu începerea pregătirilor pentru următoarele alegeri.

”Cred că reorganizarea în anumite județe trebuie să fie o prioritate a Partidului Social Democrat, să avem un program în județele în care am pierdut alegerile. Va exista la un moment dat, categoric, un congres în Partidul Social Democrat. O să facem un congres ordinar în momentul în care partidul va solicita acest lucru și va fi cât se poate de oportun să se pregătească de următoarele alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Când va fi anunțat candidatul la președinția României din partea PSD?

Întrebat de Bogdan Chirieac dacă va fi desemnat și candidatul PSD la președinția României, Marcel Ciolacu a răspuns:

”E foarte posibil ca la un congres și prin congres să se desemnează candidatul. Eu am spus foarte clar. Nu mai este o cutumă ca președintele partidului să fie și candidat. Mai mult, am spus că vom face o modificare la statut și pentru acest lucru ne trebuie un congres, astfel încât să fie alegeri preliminare în interiorul Partidului Social Democrat pentru viitorul candidat al PSD, cu amendamentul astfel gândit în statut să putem avea și posibilitatea ca să fie susținut un om de stânga, un intelectual de stânga, care nu neapărat este membru PSD în acel moment.

Vor fi alegeri în fiecare județ. Cine dorește să aspire la această funcție va merge în fiecare județ. (…) Cred că cel mai important pentru Partidul Social Democrat, și din discuțiile mele avute cu colegii, este să câștigăm alegerile prezidențiale din 2024”, a mai răspuns Marcel Ciolacu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu