Social-democrații sunt acuzați de falsificarea cifrelor cu privire la deficitul bugetar pe anul 2018. Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL, anunță chiar că liberalii dețin dovada care demonstrează falsul realizat de PSD.

”Avem dovada falsificarii deficitului bugetar! În această dimineaţa a fost publicată oficial execuţia bugetară pentru anul 2018 si vede cu ochiul liber FALSUL! Am avertizat public de mai multe ori că pe ultima suta de metri, guvernul PSD – ALDE, condus de nişte infractori nu se vor abţine nici de la falsificarea bugetului din 2018 şi că vor măslui datele pentru a raporta un deficit bugetar sub 3% din PIB. Am afirmat în urmă cu câteva zile că prin diverse scamatorii fiscale şi contabile, cuplul Teodorovici – Vâlcov a inclus la venituri plăţile primite de la Comisia Europeană pentru proiectele realizate în anii precedenţi cu finanţare de la bugetul de stat fără a fi trecută şi destinaţia acestora, respectiv fără includerea lor la capitolul de cheltuieli bugetare”, a scris Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook. 

Purtătorul de cuvânt al PNL susține că la capitolul venituri, au fost trecute către Ministerul de Finanțe nu mai puțin de 3.87 miliarde lei, pentru proiecte finanțate din fonduri UE. Separat, în buget sunt trecute și sumele primite de la UE, din exercițiul financiar 2014-2020, respectiv 22.98 miliarde lei.

”ÎNSĂ, şi aici se vede FALSUL din execuţia bugetară din 2018, pe partea de cheltuieli sunt trecute doar 24,94 miliarde lei pentru proiectele cu finanţare de la Uniunea Europeană. Un calcul simplu, adunând cele 3,87 miliarde de lei pentru proiectele din anii precedenţi cu suma primită din actualul exerciţiu financiar de 22,98 miliarde lei, rezultă venituri totale de la UE de 26,85 miliarde lei în timp ce la cheltuiele sunt trecute cele 24,94 miliarde de lei. Deci, execuţia bugetară din 2018 arată un minus de 1,91 miliarde lei la cheltuieli faţă de venituri la capitolul fonduri europene”, arată Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, este vorba despre ”o falisficare a deficitului cu aproapre 0,2% din PIB, ceea face face deficitul bugetar din 2018 pe cash mai mare decât cel raportat de 2,88% din PIB cu 0,2%, adică peste 3% din PIB”.

„Atât timp cât guvernul condus de infractorii din PSD și ALDE vor continua să falsifice cifrele reale ale economiei, incertitudinea și instabilitatea economică va persista și asta va deteriora și mai multe perspectivele economiei românești, generând plecarea investitorilor, devalorizarea leului, creșterea dobânzilor și a ratelor bancare însoțite de un nou val de scumpiri.Terminați joaca cu cifrele! Nu mai jucați perspectiva economiei românești la ruleta rusească,” conchide Ionel Dancă.