Cum s-a lăsat Victor Rebengiuc de fumat

Vestea zilei despre Victor Rebengiuc! Weekend-ul trecut, actorul în vârstă de 90 de ani a lansat o carte, intitulată „Ăsta-s eu, Victor Rebengiuc”.

Lansarea a avut loc la Târgul de Carte de la Romexpo. În cadrul evenimentului, maestrul a povestit, printre altele, cum a reușit să se lase de fumat, în urmă cu 50 de ani.

„Mi-am zis: ce vreau? Să fiu, actor sau fumător? Și am ales să fiu actor”, a explicat el.

Copilărie marcată de lipsa tatălui

Recent, Rebengiuc a vorbit despre dramele care i-au marcat copilăria. Părinții lui s-au despărțit când el avea numai trei ani.

Câțiva ani mai târziu, tatăl său avea să moară la Stalingrad. A fost crescut de către bunicii materni, cărora le poartă o deosebită recunoștință.

„Nu am avut tată, dar am avut bunic din fericire. Am fost crescut de bunicii materni. Au fost minunați cu noi, ne-au crescut foarte bine. Au fost oameni simpli, fără origine muncitorească. Erau oameni de la mahala.

Mama mare era o fată frumoasă când era tânără, avea și ceva zestre, o casă. Bunicul era un bărbat superb. Nu l-am moștenit noi, nici eu, nici frate-miu.

Avea mustață, era brunet cu părul creț. A avut cinci copii, patru fete și un băiat. Când nu mai aveau copii de crescut, am apărut noi”, a spus el, invitat în podcastul lui Mihai Bobonete.

Actorul a recunoscut că a simțit lipsa tatălui în viața sa. În schimb, a avut parte de afecțiunea bunicilor, care s-au implicat total în creșterea lui și a fratelui său. Drept urmare, la patru ani, deja învățase să scrie și să citească.

Victor Rebengiuc a dezvăluit, de asemenea, care este cel mai mare regret al său: faptul că mama sa nu l-a văzut niciodată jucând. Din cauză că era singura din familie care avea un venit, nu a putut asista la niciunul dintre spectacolele fiului său.

Cine este Victor Rebengiuc?

Victor George Rebengiuc s-a născut pe 10 februarie 1933 la București, România. Un proeminent actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce, el a avut un impact semnificativ în dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești. Pe lângă contribuția sa artistică, maestru este, de asemenea, recunoscut ca activist în societatea civilă.

Rebengiuc și-a dedicat mare parte din viață scenei Teatrului Bulandra din București, unde a interpretat peste 200 de roluri. Recunoașterea la nivel național a venit după rolul său din filmul „Pădurea spânzuraților”, regizat de Liviu Ciulei. Această performanță i-a consolidat statutul în industria cinematografică românească, fiind apoi remarcat pentru apariția sa în filmul „Moromeții” al lui Stere Gulea, din 1986. Mai multe puteți citi aici.