Ce pensie are Corina Chiriac! Artiștii din perioada comunistă au avut mult de suferit după Revoluția din 1989. Chiar și cei care au rămas în lumina reflectoarelor o duc foarte greu din punct de vedere financiar.

Corina Chiriac are o pensie modestă

Acesta este și cazul Corinei Chiriac. Cântăreața în vârstă de 72 de ani beneficiază de o pensie modestă, care abia îi acoperă cheltuielile de zi cu zi. Totuși, trăiește cu demnitate. Recunoaște că se simte singură, dar nu cere absolut nimic de la nimeni.

Artista are propria explicație privind situația sa financiară. Aceasta a spus că probabil, dacă știa ce vremuri vin, nu ar mai fi scos CD-uri pe bani proprii.

“Am, desigur, o pensie. Dincolo de asta, mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Poate că dacă bănuiam ce vremuri vin, nu mai scoteam CD-uri pe cheltuială proprie… Experienţa de viaţă m-a învăţat să răzbat în toate aspectele ei. Eu sunt un Scorpion supravieţuitor, prin spiritul meu liber. Dacă mi se permite, aş povăţui oamenii să rămână curioşi în această perioadă.

Să studieze. Asta le va da o cu totul altă perspectivă a prezentului. Dacă în supravieţuirea noastră mai adăugăm şi câte o faptă bună, atunci e perfect. Trebuie să iubim viaţa, dragii mei! Până o pierdem, o iubim, o trăim cu puţină încăpăţânare, cu un pic de umor, cu iubire şi cu gândul liber. La cele veşnice, doar spiritul vine cu noi, nimic altceva”, a declarat ea pentru Formula AS.

Artista își umple timpul citind cărți

Corina Chiriac a mai dezvăluit că își umple timpul citind cărți. Artista spune că pentru ea, cititul este cea mai benefică ocupație.

“Citesc ce vreau, am preocupări care-mi creează plăcere şi confort, îmi umplu timpul numai cu lucruri care îmi ţin spiritul sus. Bunăoară, hrănesc pisicile şi porumbeii din cartier.

Acest lucru face parte din ritualul meu zilnic, cu tipic, cu ore fixe. Pare banal, dar nu e, pentru că îmi porţionează ziua într-un mod benefic. Însă, cele mai importante sunt preocupările intelectuale: citesc cu nesaţ tot ceea ce mă pasionează”, a spus ea.

Corina Chiriac s-a luptat cu depresia

Recent, Corina Chiriac a decis să-și deschidă inima și să vorbească deschis despre momentele dificile din viața ei.

Deși este mereu văzută cu zâmbetul pe buze la evenimente sau pe micul ecran, puțini știu că a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, care i-a pus la încercare puterea interioară.

Depresia a fost inamicul care a ținut-o închisă între patru pereți, refuzând să iasă din casă și să interacționeze cu lumea din jur. În plus, adăugând la suferința sa, artista acumulase și câteva kilograme în plus.

Artista a dezvăluit că această perioadă dificilă a durat opt ani până când a reușit să se vindece complet. Aceasta a mai spus că înțelege acum suferința celor care se confruntă cu această afecțiune, evidențiind că oricine poate ajunge la fundul sacului în astfel de momente.

Cu toate că a fost o perioadă dificilă, Corina Chiriac nu a luat în considerare niciodată gândul sinuciderii. Credința sa în viața veșnică și frica de Dumnezeu au fost factorii care au contribuit la menținerea puterii interioare. Mai multe puteți citi aici.