Denumirea fondului la care sunt alocați cetățenii pentru care se plătesc bani de pensie privată poate fi aflată în cel mult zece zile, în urma transmiterii unei cereri prin intermediul aplicației online a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În acest sens, solicitanții au nevoie de un calculator sau de un dispozitiv mobil și de o conexiune la internet.

Aplicația a fost făcută în urma numeroaselor solicitări primite de la cetățeni, în special de la cei care nu știau la ce fond de pensii private sunt înscriși, după repartizarea aleatorie.

În cererea online, solicitanții trebuie să furnizeze prenumele, numele, codul numeric personal, numărul de telefon, adresa de e-mail, precum și intervalul orar în care pot fi contactați. De asemenea, trebuie bifată căsuța în dreptul căreia scrie „Nu sunt robot”, astfel încât sistemul să știe că cerea este trimisă de o persoană reală.

Contribuția la pensia privată este inclusă, conform Legii nr. 263/2010, în contribuția plătită pentru asigurați la sistemul public de pensii. În aceste zile se discută despre introducerea posibilității de a retrage banii de pensie privată, în anumite condiții, conform Avocatnet.ro.