Toți șoferii care visau la achiziționarea unei noi mașini pot face acest lucru, fără probleme, începând de astăzi. Și asta pentru că pe data de 12 aprilie, au început înscrierile în programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, ediţiile 2019. Suma alocată pentru acest an este de 320 de milioane de lei.

„Le spun tuturor românilor că de vineri, din data de 12 (aprilie, n.r.), se pot deja înscrie în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus. Le doresc succes să-şi cumpere o maşină nouă. Îmi doresc aşa cum am făcut şi anul trecut să reuşim cu ajutorul Guvernului să dublăm suma pe care acum o avem înscrisă în buget, de 320 milioane lei pentru circa 35.000 de prime de casare. Îmi doresc foarte mult ca programul pe care azi îl lansăm să se dovedească şi în această ediţie a fi unul iubit de români şi care să poată să aducă un plus din toate punctele de vedere pentru noi toţi”, a declarat, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

În ceea ce privește prima de casare, aceasta va fi în valoare de 6.500 lei, la care se poate acumula în funcţie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru cele hibrid. Ecobonusul va fi în valoare de 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini nepoluante, 100% la sută electrice.