Pensionarii membri ai uneia dintre Casele de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor pot beneficia de împrumuturi de până la 5.000 de lei, cu dobânzi moderate, aprobate în aceeași zi, a transmis președintele Federației Naționale ”Omenia” a CARP, Gheorghe Chioaru.

„Se dau împrumuturi şi de 50 de lei. Împrumuturile se dau pe loc sau a doua zi, de la 50 de lei în sus, până la 5.000 de lei sau chiar mai mult. Deci, omul vine astăzi, dacă are actele necesare, se înscrie astăzi, primeşte împrumutul şi pleacă. Suntem unici, nu cred că există altă instituţie în Uniunea Europeană care să aibă acest sistem: vine omul, astăzi se înscrie şi astăzi pleacă cu 5.000 de lei sau mai mult. Împrumutul minim până în prezent a fost de 50 de lei, iar împrumutul maxim a fost de 35.000 de lei. Am putea să dăm şi împrumuturi mai mari, dar în prezent suntem reţinuţi”, a afirmat Chioaru, la Congresul Naţional al Federaţiei Naţionale „Omenia” a CARP, scrie Agerpres.

Aceasta a mai explicat că mulți pensionari apelează la împrumuturi prin Casele de Ajutor Reciproc, dar și la alte servicii la preț redus oferite de acestea.

„Ce-i îndeamnă pe pensionari să vină la noi? Creditarea cu împrumuturi mici, dar şi serviciile. Fiecare Casă de Ajutor Reciproc are 10-15-20 de servicii, care înseamnă frizerie, cizmărie, croitorie, tâmplărie, reparaţii de tot felul, medici de familie şi aşa mai departe”, a adăugat acesta.

Conform acesteia, membrii Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor pot apela la un frizer, plătind un preț de doar 3 sau 4 lei în rețeaua CARP.

„Rate ale dobânzilor moderate, cuprinse între 1 şi 5% pe an, ajutoare de deces, ajutoare nerambursabile în medicamente, îmbrăcăminte, alimente, abonamente gratuite la cantine sociale au constituit tot atâtea forme concrete de ajutorare a membrilor noştri, pe care indiscutabil nu le-ar găsi în alte instituţii financiar-bancare. Suntem unici în Europa, unici în România şi, din informaţiile pe care le am, suntem unici în lume cu acest sistem pe care îl facem noi. Nu există nici în Europa, nici în Asia, nici în America Latină acest tip de sistem de ajutorare a pensionarilor”, a declarat preşedintele Federaţiei „Omenia”, citată de Adevarul.ro.