Facebook face mișcarea momentului. Având în vedere că este la un singur pas distanță de a piered accesul la o mare cantitate de date despre utilizatorii dispozitivelor Apple, ca urmare a unei modificări pe care o va face în curând producătorul iPhone-ului, Facebook se va ruga de acum de utilizatorii săi să o lase să le colecteze datele personale.

Mai exact, începând cu primăvara acestui an, pe dispozitivele Apple va intra în vigoare o măsură de protejare a intimităţii care are potenţialul de a lovi direct business-ul de reclame al Facebook, care se bazează pentru targetare pe datele personale colectate de la utilizatori.

Astfel, dacă până acum colectarea datelor personale se făcea implicit, utilizatorul trebuind să opteze express împotriva acesteia, după modificarea ce va intra în vigoare din primăvară, utilizatorii de iPhone şi iPad vor fi întrebaţi de la început dacă permit aplicaţiilor pe care le folosesc să îi urmărească şi să le colecteze datele personale, scrie news.ro. 

Ce așteptări are Facebook

În același timp, se aşteaptă ca cea mai mare parte a utilizatorilor să refuze şi, astfel, să lovească companiile care trăiesc de pe urma datelor personale, precum Facebook.

Tocmai în acest context, Facebook a decis ca, începând deja de astăzi, să afişeze la nivel global un mesaj tuturor utilizatorilor de iPhone şi iPad prin care îi încurajează pe aceştia să accepte să le fie colectate datele personale în momentul în care vor fi întrebaţi.

De menționat este faptul că Facebook a început o luptă a declaraţiilor cu Apple, din momentul în care producătorul iPhone-ului a anunţat intenţia de a face această schimbare.

Compania condusă de Mark Zuckerberg şi chiar acesta, direct, au acuzat Apple că se foloseşte de poziţia dominantă de care se bucură pentru a-şi lovi concurenţii, în timp ce propriile produse nu respectă aceleaşi reguli.

În acest context, Facebook şi-a angajat deja avocaţi pentru consiliere şi pare pregătită de a merge în tribunal împotriva Apple.