Acesta a fost mutat de la Parchetul General la DIICOT, scrie Antena 3, asta după ce, luni, medicii INML au fost audiați la sediul IGPR. Se cercetează modul în care au fost efectuate expertizele privind fragmentele osoase descoperite în butoiul din locuinţa lui Gheorghe Dincă şi la liziera pădurii.

Potrivit medicilor, rămășițele din butoiul criminalului sunt ale fetei dispărute pe data de 24 iulie.

„În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală prin examen ADN – expertiză genetică judiciară – în ceea ce o privește pe victima minoră M.A.M (Alexandra Măceșanu).
Din concluziile raportului de expertiză medico – legală rezultă faptul că analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la fața locului în cenușa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidențierea unui profil ADN unic, aparținând unei persoane de sex feminin.
De asemenea, din raportul de expertiză medico-legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidențiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, cu o probabilitate de 99,93%”, se arăta în comunicatul INML.

Gheorghe Dincă a mărturisit că a ucis-o pe Alexandra după ce a surprins-o vorbind la telefon. Fata a sunat la 112, dar, din păcate, autoritățile au ajuns prea târziu.