Vlad Voiculescu a apreciat că elevii ar putea oferi mărţişoare în şcoli „dacă poartă mănuşi”. Acesta a făcut și o completare printr-un citat din Biblie, spunând că „Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”.

În acest context, ministrul Sănătății sfătuieşte oamenii să fie precauți, să poarte mască și să se vaccineze.

Vlad Voiculescu, despre dilema mărțișoarelor

Acesta a fost întrebat dacă elevii ar putea să ofere mărţişoare şi flori cu ocazie zilei de 1 Martie în contextul pandemiei de coronavirus.

„Eu aş răspunde cu un citat din Biblie: Toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos. Nu ştiu, poate dacă poartă mănuşi, cred că ar putea să facă gestul acesta.

Dar, în principiu, sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască şi sfătuiesc pe toată lumea să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare, altfel sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsurile de precauţie”, a explicat ministrul

De menționat este și că acesta nu a vrut să precizeze dacă va da mărţişoare în acest an. „Iertaţi-mă, cred că e luni, mi se pare că mai e o veşnicie până atunci”, completează Vlad Voiculescu.

Bilanţ COVID-19, 26 februarie

Până în data de 26 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 795.732 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 736.020 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.761 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 733 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu