Primele greșeli ale utilizatorilor de centrale termice

Unul din cei mai importanți pași pe care utilizatorii de centrale termice trebuie să îl urmeze este verificarea tehnică periodică din doi în doi ani, care este asigurată de o firmă de service cu autorizație ISCIR.

Trebuie menționat că este necesară și verificarea presiunii de funcționare a centralei și a coșului de evacuare, care trebuie curățat periodic. Altă regulă extrem de importantă este montarea sistemelor anticalcar pe alimentarea cu apă a centralei, care prelungesc substanțial viața acesteia.

Greșelile pe care românii le fac pe timp de vară

Chiar dacă pe timp de vară centralele termice nu sunt utilizate le capacitate maximă, precum în timpul iernii, există anumite reguli foarte importante pentru a evita compromiterea sistemului.  În timpul verii, specialiștii  recomandă pornirea o data pe lună a funcției de încălzire pentru a evita blocarea servomotorului care comută de pe apă caldă menajeră pe încălzire.

De asemenea, se recomandă ca centrala să nu fie scoasă din priză, chiar dacă utilizatorii sunt plecați din casă pentru o perioadă îndelungată. Scoaterea din priză bloca funcția anti-îngheț, lucru care poate compromite funcția de încălzire pe timp de iarnă și funcția anti-blocare pe timp de vară. O alternativă sugerată este setarea temperaturii în jur de 18 – 20 de grade iarna și activarea modului „soare” pe timp de vară.