Mai exact, este vorba despre primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România. Acest serviciu poate fi accesat de șoferi din luna octombrie a acestui an și este disponibil doar în București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Serviciul se adresează în mod special celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă care variază de la 3 ore până la 30 de zile.

Pentru a putea accesa acest serviciu, cei interesați trebuie să își creeze un cont pe site-ul acestora , utilizarea platformei fiind este gratuită.

Proprietarii de mașini, care își listează vehiculul pentru închiriere, stabilesc singuri tariful
de închiriere și beneficiază de asigurare CASCO pe toată perioada de închiriere a mașinii, oferită
de UNIQA Asigurări și Renomia SRBA Insurance Broker.

Pentru a câștiga între 1.000 și 4.000de lei, media lunară de venituri estimate de reprezentanții Perpetoo, proprietarii de mașini trebuie să aibă în vedere atât condițiile tehnice ale mașinii (mașina să aibă cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă rovinietă valabilă și să fie echipată corespunzător), cât și interacțiunea constantă cu cei care doresc să închirieze mașina și care îi vor contacta prin intermediul aplicației. Proprietarii trebuie să accepte cererea de rezervare și perioada aferentă acesteia, într-un interval de 1-13 ore de la primirea solicitării, înainte ca rezervarea să fie considerată confirmată.

Reprezentanții companiei estimează că, în primul an de activitate, peste 3.000 de proprietari de mașini vor lista pe www.perpetoo.com un autovehicul sau chiar mai multe, iar, în ceea ce privește numărul închirierilor, acesta va depăși 25.000. Serviciul a fost gândit și implementat de către antreprenorul român Aurelian Marin, cel mai mare touroperator de pe litoralul românesc prin agenția sa de turism – Paradis Vacanțe de Vis. Acesta a identificat potențialul platformelor de tip sharing economy și, încă de acum 2 ani, a început să construiască un model propriu: Perpetoo.

Perpetoo este așadar un produs 100% românesc, creat și dezvoltat de o echipă de români, iar planurile companiei vizează o extindere treptată în cât mai multe orașe ale țării.