Vlad Pascu a fost zâmbitor la proces

Tatăl lui Sebi Olariu, una dintre victimele decedate în urma accidentului de la 2 Mai, a relatat că Vlad Pascu a părut relaxat în sala de judecată. Părintele a constatat că autorul accidentului avea „un zâmbet pe buze”. Asta, în ciuda situației tragice. Deși și-a pierdut avocata și a solicitat două săptămâni pentru a găsi un înlocuitor, comportamentul său părea destul de calm.

”Pascu a venit prin video-conferință, l-am văzut, era gras, cred că îi merge foarte bine în pușcărie sau unde este el acum. Vlad Pascu nu vrea avocați din oficiu, el vrea avocații lui, și i-a cerut judecătoarei să-i dea 2 săptămâni. Nu a avut nimic de transmis părinților victimelor dar avea mereu zâmbetul pe buze. Nici părinții lui nu au fost în sală. A venit doar avocata lui. Avocata a plecat de acolo și a spus că i s-a terminat contractul, deci nu mai are avocat momentan”, a precizat tatăl lui Sebi Olariu, una dintre victimele decedate în urma accidentului de la 2 Mai, într-o legătură telefonică în platoul România TV.

Intrigat și de comportamentul judecătoarei

Reamintim că FACIAS a luat măsuri și a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Suprem al Magistraturii cu privire la neglijența judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu.

Magistrata de la Judecătoria Mangalia a provocat indignare prin întrebarea dacă în sala de judecată se află unul dintre cei doi tineri omorâți de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai. FACIAS consideră că ceea ce s-a întâmplat în sala de judecată este revoltător, intolerabil și afectează grav imaginea justiției din România.

„Se poate întreba dacă tragedia prin care au trecut cele două familii în vara lui 2023, pierzându-și copiii în accidentul provocat de Vlad Pascu, care se afla sub influența drogurilor, nu a fost suficientă. Grava incompetență a judecătoarei, care nu a făcut efortul să studieze dosarul pe care îl judeca, a contribuit la amplificarea tragediei pentru familia uneia dintre victime, prezentă în sala de judecată” a menționat FACIAS.

FACIAS s-a arătat îngrijorată cu privire la situația din sala de judecată. Fundația consideră întâmplarea un exemplu elocvent al unei atitudini nedemne pentru un magistrat. Reprezentanții acestei oragnizații consideră că situația ar putea avea un impact traumatizant asupra părinților.

Fundația a formulat o solicitare în care cere excluderea imediată din magistratură a judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu. Motivul invocat este batjocură a actului de justiție și indiferență evidentă față de suferința unei familii care caută dreptate.