Vestea serii despre Raed Arafat!

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a dat mai multe detalii despre cea de-a doua explozie de la Crevedia.

Acesta a povestit că, deși se afla la distanță, a simțit suflul deflagrației chiar pe spate. Raed Arafat a comparat căldura deflagrației cu un fier de călcat.

”Eu eram la o distanţă şi pot să vă spun că am simţit pe spate, că mergeam spre partea opusă pentru a discuta cu cineva, şi la momentul respectiv când s-a auzit şi am simţit căldură care a venit, era parcă cineva pune pe tine un fier de călcat. Şi atunci este clar că mai mulţi au fost afectaţi”, a declarat Raed Arafat.

Niciun civil nu a fost afectat de a doua explozie

Raed Arafat a mai spus că a doua explozie nu a afectat niciun civil. Șeful DSU spune că aceștia nu au mai avut loc în zona respectivă.

”Foarte important, nu a fost afectat nimeni civil în a doua explozie. Şi asta ce înseamnă? Că în zona respectivă civilii nu au mai avut acces (…) eu am auzit comentarii că: da, numai pompieri au fost afectaţi răniţi. Da, este foarte rău că au fost afectaţi pompieri, dar ce doreaţi, să fie afectaţi civili?”, s-a întrebat Arafat.

Șeful DSU a explicat la Digi 24 că și jurnaliștii au fost ținuți la depărtare de locul cu pricina. Șeful DSU spune că unii dintre ei voiau să se apropie cât mai mult de locul unde s-a produs explozia.

raed arafat
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Cauza exploziilor

Șeful DSU a mai spus că, pentru ca focul să apară, nu s-au respectat regulile. Astfel, el spune că nu este exclus ca o țigară să fi provocat tragedia.

„Din ce-am văzut și ce s-a auzit, e vorba de o sursă de foc. Sursa de foc probabil că a fost o țigară. Ceva nu s-a respectat, ceva a fost. Da, e posibil ca de la o țigară să fi pornit totul, asta va fi stabilit de cei care anchetează la procuratură”, a declarat acesta la Digi24.

Pericolul nu a trecut complet, mai spune șeful DSU. Acesta a precizat că mai sunt cisterne care au scurgeri. Zona, spune șeful DSU, este supravegheată în continuare.

„Sunt cisterne cu scurgeri mici, controlate de pompieri până la epuizarea lor, pentru că e riscant să intervii asupra lor, deci trebuie să se scurgă să se finalizeze situația.

O cisternă avea scurgere mai importantă, dar mai sunt și altele. Riscul este minim, dar dacă pompierii simt orice, vor apela la o evacuare mai largă și un perimetru de siguranță”, a completat șeful DSU.