Klaus Iohannis, la slujba de Înviere de la Sibiu

Președintele României, Klaus Iohannis a participat sâmbătă seară alături de soția sa, Carmen Iohannis, la slujba de Înviere de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu. Chiar înainte de a intra în biserică, Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor românilor.

„Tuturor creștinilor care sărbătoresc Învierea Domnului acum le doresc Sărbători fericite – Hristos a înviat! – zile frumoase, liniștite, cu familia, cu prietenii, iar creștinilor care mâine au sărbătoarea Floriilor le doresc o zi frumoasă și La mulți ani”, a declarat Klaus Iohannis, informează TVR.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis tuturor celor care serbează Paştele, calde urări de sănătate şi prosperitate şi i-a salutat totodată pe cei care serbează Floriile.

„Cu prilejul Sfintelor Paşti, le transmit credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici din România calde urări de sănătate şi prosperitate! Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete, darul comuniunii cu cei dragi, răsplata păcii şi a armoniei.

Totodată, îi salut călduros pe toţi cei care sărbătoresc astăzi Floriile. Sfintele Paşti ne oferă cu multă generozitate sensul, căldura şi forţa valorilor creştine, care continuă să ne fie şi astăzi călăuză în vremuri dificile. Fie ca Sărbătoarea Învierii Domnului să aducă tuturor regăsirea cu cei apropiaţi în lumina speranţei, a iubirii şi a credinţei! Cristos a înviat! Kellemes Húsvéti Ünnepeket! Frohe Ostern!”, a scris Klaus Iohannis într-un mesaj transmis pe Facebook.

Procesiune de Florii în Capitală

De menționat că duminică în Capitală va avea loc procesiunea de Floriile romano-catolice, la care vor lua parte credincioşi şi preoţi, pentru a celebra această mare sărbătoare.

Potrivit Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, procesiunea va începe la ora 15,00, din Piaţa „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri, şi se va încheia la Catedrala Sfântul Iosif.

Procesiunea va avea următorul traseu: Piaţa „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif. La catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de Aurel Percă, Arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

„Participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din Duminica Floriilor este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţi creştinii catolici din România şi din lumea întreagă. În această zi, când la Sfânta Liturghie are loc vestirea Pătimirii Mântuitorului, îi purtăm în rugăciune pe toţi oamenii care suferă, din întreaga lume. Parcurgem drumul procesiunii, meditând la suferinţele lui Isus, ca să ne deschidem inima şi faţă de suferinţele semenilor noştri”, a transmis Aurel Percă.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim şi deschide Săptămâna Sfântă, care culminează cu sărbătoarea Învierii Domnului.