Termoenergetica a transmis că se va interveni pe conducta Magistralei Griviţa – CET Grozăveşti DN 700 mm, în zona şoselei Pipera şi a străzii Nicolae Caranfil din Sectorul 1. Se vor executa operaţiuni necesare „întregirii conductelor” reţelei primare de termoficare DN 700 mm, intervenţiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgenţă deja executate. Pentru aproximativ 175 de blocuri este sistată furnizarea apei calde până pe 14 iulie, la ora 23,00.

Termoenergetica a anunțat lucrări de reabilitare a rețelei primare

Compania a anunțat, de asemenea, lucrări de înlocuire a reţelei pe conducta DN 600 mm, în intersecţia bulevardelor Ion Mihalache, Turda şi Mareşal Alexandru Averescu din Sectorul 1. Se vor înlocui aproximativ 15 metri de conductă, fără a fi oprită furnizarea apei calde.

Totodată, pe Magistrala 1 Sud – conducta DN 600 mm – în zona străzii Doamna Ghica şi şoselei Fundeni din Sectorul 2 se realizează lucrări de reparaţii a reţelei primare. În perioada 12 – 14 iulie va fi sistată furnizarea apei calde pentru aproximativ 90 de blocuri şi Spitalul Fundeni, mai precizează sursa citată.

Se vor efectua lucrări de reparații și pe Magistrala 3 Sud DN 700 mm, pe bulevardul Corneliu Coposu din Sectorul 3. Pentru aproximativ 25 de blocuri din zonă va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 11 – 13 iulie, ora 23,00, se arată în comunicat.

Se va interveni şi pe conducta DN 300 mm, în zona străzii Reşiţa din Sectorul 4. Termoenergetica a avertizat că din cauza altor urgenţe intervenite în cursul acestei săptămâni, lucrările anunţate săptămâna trecută nu au fost executate. În cadrul acestui şantier se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 11 – 15 iulie, ora 23,00.

Compania a anunțat că se va interveni şi pe conducta DN 500 mm în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se continuă lucrările începute săptămâna trecută. În urma intervenţiilor şi a controlului efectuat în galerie pentru realizarea lucrărilor programate iniţial s-a constatat „starea avansată de coroziune a reţelei” şi s-a decis continuarea lucrărilor de înlocuire cu încă 150 de metri de ţeavă cu acelaşi diametru. Pentru aproximativ 50 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 10 – 31 iulie, ora 23,00.

700 de blocuri din Capitală vor rămâne fără apă caldă

De asemenea, vor continua lucrările pe tronsonul de reţea – DN 200 mm, pe strada Poiana Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba aproximativ 120 de metri de conductă cu acelaşi diametru. Această etapă este executată în perioada 10 – 14 iulie, fără sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru consumatori, a precizat compania.

Termoenergetica a transmis și că se efectuează lucrările de întregire a reţelei primare de termoficare pe conducta DN 400 mm, în zona bulevardului 1 Mai din Sectorul 6. Pentru aproximativ 65 de blocuri din sector va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 13 – 14 iulie, ora 23,00.

Totodată, pe conducta DN 1000 mm, în zona intersecţiei străzii Dezrobirii cu Roşia Montană din Sectorul 6, se efectuează lucrări de reparaţii pe Magistrala 3 Vest. Pentru aproximativ 75 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă în perioada 10 – 11 iulie, ora 23,00.

Compania a mai anunțat lucrări de reparații pe Magistrala Giuleşti – CET Griviţa, DN 300 mm, pe Calea Giuleşti din Sectorul 6. Pentru aproximativ 30 de blocuri din zonă va fi sistată furnizarea apei calde, în perioada 11 – 14 iulie, ora 23,00.