Acuze extrem de grave cu câteva ore înaintea moțiunii de cenzură. Cei de la PNL devoalează planul secret al PSD. Deputatul liberal, Ovidiu Raeţchi detonează bomba. Acesta spune că PSD ar pregăti o şedinţă comună a Comisiei Juridice şi de Apărare în care vrea să modifice atribuţiile Poliţiei. Totul se va întâpla chiar în timpul moțiunii de cenzură. Raeţchi atrage atenţia că acest lucru este ilegal şi l-a somat pe Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, să nu accepte organizarea şedinţei.

„Priviţi ce a înţeles PSD din votul de la europarlamentare: mâine, ÎN TIMPUL moţiunii de cenzură, slujbaşii politici ai doamnei Carmen Dan şi ai lui Florin Iordache ar dori să facă o şedinţa comună a Comisiilor Juridică şi de Apărare în care să modifice atribuţiile Poliţiei pe modelul unei legi declarate deja neconstituţionale. Repet: pesediştii au convocat o şedinţă de comisie ÎN TIMPUL alocat moţiunii de cenzură, ştiind că Opoziţia nu poate participa şi presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului”, a subliniat Ovidiu Raeţchi.

Deputatul a subliniat că intenţia PSD este ilegală şi îl somează pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să nu accepte organizarea şedinţei, care i-ar permite poliţiei să acopere eventuale abuzuri ale modului în care sunt tratate persoanele care participă la proteste. „După cum vă daţi seama, este ilegal să faci şedinţe de comisie în intervalul lucrărilor plenului şi îl somez pe Marcel Ciolacu să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea. Fără să mai aştepte avizul CSAT, Dan încearcă să strecoare printre măsurile necesare pentru reforma Poliţiei şi modificări prin care devine mult mai facilă conducerea la secţie a protestatarilor, chiar dacă aceştia se legitimează (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetăţenii şi-au prezentat buletinul, dar au fost duşi la secţie sub pretextul că sistemul de verificare prin staţie nu funcţionează) sau prevederi prin care Poliţia capătă atribuţii antitero, concurând astfel structurile specializate (pesediştii au încercat în general să cloneze serviciile de protecţie şi informaţii – au dorit să facă din Jandarmerie un mic SPP, de pildă, pe care să îl controleze politic)”, spune liberalul pe o rețea de socializare.