Camera Deputaților dezbate moțiunea simplă depusă de PSD împotriva lui Cristian Ghinea. Documentul împotriva împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene va fi dezbătută luni și votată marți de deputați.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, l-a atacat dur pe ministrul Cristian Ghinea, în contextul în care Comisia Europeană a formulat o serie de observații cu privire la planul depus de România în 31 mai

„Apostolii incompetenţei de la USR mint cu nerușinare pentru a justifica urecheala Comisiei Europene pe PNRR! În disperarea lor fără margini, «oamenii noi» au ajuns să inventeze știri despre PSD! Ghinea, calmează-te: până și planul tău foarte prost va fi aprobat într-un final! Dar rușinea de a primi observații peste observații de la Comisie pentru că nu ești în stare să faci un document coerent nu ți-o ia nimeni! Stai liniștit, Ghinea… Până și tu vei trece clasa. Dar ca ultimul corigent. La toamnă! Când toate țările deja vor avea planurile aprobate și vor fi primit bani de la UE. Numai tu nu! Ghinea, lasă minciunile! Dă-ți demisia. Ești ZERO!”, afirma social-democratul.

Reacția liderilor Coaliției în fața moțiunii PSD

„Va fi dezbătută luni de la ora 16.00, iar votul va fi marţi, odată cu votul final din plenul de respingeri”, a afirmat Orban, miercuri la Parlament.

„Opoziţia a căutat sistematic să intre în subiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi opinia mea este că folosesc acest instrument parlamentar, regulamentar, moţiunea simplă, tocmai pentru a mai exprima puncte de vedere şi critici, după părerea mea în mare parte nefundamentate, cu privire la PNRR”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

„E foarte caraghios că PSD (…) a văzut programul înainte, şi-au exprimat punte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri, dar… Opoziţia trebuie să facă exerciţiul acesta al moţiunii simple”, a spus Barna, zilele trecute, la TVR 1.