CNAIR menţionează că utilajele specifice şi materialele antiderapante necesare în procesul de deszăpezire sunt în bazele de intervenţie, scrie Agerpres.

CNAIR şi SALROM a semnat, în data de 25 noiembrie 2016, contractul de furnizare sare pentru campania de iarnă 2016 – 2017, în prezent, procesul de livrare fiind în plină desfăşurare.

Compania precizează că a semnat contracte pentru 49 de loturi, 8 fiind în procedura de contractare. Contractele încheiate în urma negocierilor sunt valabile până la încheierea procedurilor de licitaţie publică aflate în contestaţie.

Pentru loturile unde încă nu sunt încheiate procedurile de licitaţie (din cauza contestaţiilor, perioadelor legale de aşteptare pentru încheierea acordurilor cadru), activitatea de deszăpezire se va efectua cu utilajele proprii sau cu utilaje distribuite din cadrul altor acorduri cadru semnate.

'Anul acesta, am reuşit să încheiem procedura de achiziţie pentru a asigura toată logistica necesară procesului de deszăpezire pentru 4 ierni, adică până în 2020. În aceste condiţii, le-am cerut colegilor mei din regionale, din secţii, implicaţi în aceasta activitate să se mobilizeze şi organizeze permanent şi cu responsabilitate în întreaga activitate de deszăpezire. Le-am cerut permanenţă şi operativitate. Dar, în acelaşi timp, facem şi un apel la conducătorii auto să respecte, în caz de vreme rea, toate restricţiile şi reglementările ce se impun pentru a evita orice evenimente neplăcute', a declarat directorul general al CNAIR, Cătălin Homor.