Platforma include cursuri online, ateliere în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, pentru a întări legăturile dintre membrii platformei, joburi, internship-uri şi oportunităţi pentru studenţi, articole de dezvoltare profesională şi personală, materiale educative multimedia oferite de companii şi prezentări ale companiilor angajatoare.

Platforma online este construită din trei secţiuni principale. Prima este adresată studenţilor. Aceştia pot urma cursuri online fără să fie constrânşi de timp sau loc. A doua secţiune este adresată profesorilor. Aceştia pot folosi ideile şi instrumentele de pe platformă pentru a face cursurile lor mai atrăgătoare.

Cea de a treia secţiune este adresată companiilor, care pot promova aici oportunităţile dedicate studenţilor, cum ar fi stagii de internship-uri sau joburi. În plus, contribuind la dezvoltarea de cursuri şi materiale educative, organizaţiile vor găsi mai uşor angajaţi bine pregătiţi.

Pentru a avea acces la cursuri şi celelalte resurse ale platformei, utilizatorii trebuie să-şi creeze cont.

Cum a început totul

Nu-i uşor să treci de la statutul de student la cel de angajat şi să te faci remarcat pe piaţa muncii, mai ales când experienţa îţi lipseşte. Pe de altă parte, recrutarea angajatului potrivit poate fi un proces dificil pentru o companie care caută anumite abilităţi şi competenţe. Pentru a găsi o soluţie la această provocare, Şcoala de Valori – ONG dedicat dezvoltării tinerilor şi BCR – cea mai mare bancă din România, şi-au unit forţele, iar în anul 2015 a luat naştere Laboratorul de cariere, un proiect de educaţie nonformală care îi pregăteşte pe studenţi să-şi găsească locul pe piaţa muncii şi un job pe măsura pasiunilor proprii. Ediţia pilot a avut loc la Cluj-Napoca, în perioada 4-15 mai 2015 şi s-a derulat în parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB). Timp de 10 zile, 38 de studenţi selectaţi din 12 facultăţi ale UBB au participat la 32 de ateliere interactive, sesiuni de coaching şi întâlniri cu specialişti din diferite domenii. Ediţia a doua a avut loc la Iaşi, unde alţi studenţi au dobândit abilităţi utile pentru carieră şi noi perspective despre piaţa muncii.

De la Cluj şi Iaşi, în online

Având în vedere feedback-ul pozitiv în urma ediţiilor de la Cluj-Napoca şi Iaşi, ne-am gândit să facem proiectul accesibil unui număr cât mai mare de studenţi, indiferent de locaţie, ritm de învăţare sau program. Aşa că am mutat Laboratorul de cariere în online, adaptând programul de ateliere astfel încât să corespundă celor mai noi standarde de elearning. Toate detaliile le găsiţi pe www.laboratoruldecariere.ro

71,2% din tineri cu vârstă cuprinsă între 14-24 de ani consideră că ce au învăţat la şcoală nu e suficient

82,6% din tineri au urmat cel puţin un curs online

71,1% din tineri consideră că Internetul e indispensabil