“Eu am proprietatea vorbelor mele şi am de douăzeci de ani de când fac politică. (…) Decizia mea este luată, este una fermă, este una în conformitate cu toate principiile după care am făcut şi fac politică şi ea va fi anunţată la momentul potrivit”, a afirmat Antonescu, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă îşi va da demisia din politică, dacă CCR va invalida referendumul de duminică şi dacă preşedintele suspendat Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni.

Preşedintele interimar Crin Antonescu s-a declarat optimist cu privire la decizia Curţii Constituţionale referitoare la referendum, menţionând că aceasta ar trebui să dea întâietate “unei realităţi în faţa unor hârtii”.

“Indiferent care va fi decizia CCR, nu va trebui să o culpabilizăm. Curtea are o decizie grea şi nu este vina ei. Curtea va trebui să ţină cont de foarte multe lucruri, între care unele nu sunt clare, şi nu din vina Curţii”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a explicat că CCR va trebui să fixeze aritmetic ce înseamnă jumătate din numărul alegătorilor, menţionând că aceasta va trebui să ţină cont de documente oficiale care vin cu date diferite, de listele electorale, dar şi de documentele de la Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Institutul Naţional de Statistică.

“Sigur, sper aşa cum cred că speră şi cei opt milioane şi jumătate de cetăţeni români, într-o decizie a CCR care să pună înainte de toate însuşi spiritul Constituţiei, însuşi spiritul legii referendumului şi prevederii din această lege şi din hotărârea anterioară a Curţii, care impunea un prag de cvorum tocmai pentru a stimula participarea cetăţenilor. Sper că decizia CCR va da întâietate unei realităţi în faţa unor hârtii, unor oameni în carne şi oase, cu voinţa lor exprimată, în faţa unor jocuri aritmetice”, a mai spus Antonescu.