"În cadrul acestor acţiuni au fost verificate târguri de animale, târguri de produse alimentare, unităţi de abatorizare, magazine alimentare, depozite frigorifice, depozite de legume fructe, unităţi pentru fabricarea pâinii, laboratoare de cofetărie, patiserii, pescării şi unităţi de tip fast-food. Abaterile constatate au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare de 180.840 lei. De asemenea a fost sechestrată, în vederea dirijării spre neutralizare, o cantitate de 5.912 kilograme de carne şi produse din carne", se precizează în comunicat. 

Dintre deficienţele descoperite, ANSVSA menţionează, printre altele: comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar; nerespectarea condiţiilor de depozitare a produselor alimentare; etichetarea şi ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor prevăzute de legislaţie care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor; neasigurarea lanţului de frig; comercializare de animale, în targ, fără documente sanitare veterinare şi neidentificate; transport de carne şi produse din carne, neînsoţite de documentele legale sau în mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar. 

ANSVSA menţionează că unele dintre aceste acţiuni au fost realizate împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. Tematica acestor controale a fost verificarea respectării normelor şi cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi activităţi specifice de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea animalelor şi a produselor alimentare. AGERPRES