Așadar, mai multe săli de fitness World Class din Bucureşti au fost închise de ANPC. Comisarii au descoperit mai multe nereguli. Printre acestea se află următoarele problem: zone cu risc de accidentare, aparate de fitness fără traducere în limba română, scări instabile pentru accesul în piscină și pereţi murdari.

Comisarii ANPC au dat amenzi de 116.500 de lei

În urma cestora descoperiri, comisarii au dat amenzi de 116.500 de lei în urma controalelor.

Comisarii au anunţat că reprezentanţii CRPCR București-Ilfov au făcut miercuri, 14 februarie, o amplă acţiune de control la 19 puncte de lucru aparţinând operatorului economic World Class România SRL.

Controalele au fost realizate pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

„A face sport nu ar trebui să implice şi riscuri neprevăzute. Parcă revine povestea pe care o auzeam în copilărie: «Îl spălăm sau facem altul?» În momentul în care te hotărăşti să deschizi noi locaţii, trebuie să te asiguri că primele nu au devenit ruină! Scuzele operatorului economic sunt de prisos! Iată că, în schimb, am câştigat un campionat: cel al dispreţului faţă de consumator”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

SURSĂ FOTO: ANPC

Au fost descoperite mai multe abateri

Potrivit informațiilor furnizate de comisarii ANPC, au fost descoperite mai multe abateri. Este vorba despre următoarele:

 • utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română şi mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de muşchi;
 • comercializarea unor suplimente alimentare cu deficienţe de etichetare;
 • folosirea unei saune saline fără buton de panică;
 • utilizarea unor scări instabile de acces în piscină;
 • existenţa unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuţite);
 • comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană;
 • lipsa informaţiilor privind modul de utilizare a uscătoarelor de păr;
 • utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură.

Au fost descoperite și deficienţe igienico-sanitare

Au fost descoperite și deficienţe igienico-sanitare:

 • pereţi şi tavan cu exfolieri de vopsea;
 • sistemul de ventilaţie al aerului în incintă cu acumulări de praf;
 • prezenţa mucegaiului la îmbinarea dintre perete şi paviment în cabinele de duş;
 • existenţa unor capetele de duş prezentau acumulări mari de calcar;
 • existenţa, pe terase, a unor pereţi neigienizaţi şi care prezentau infiltraţii;
 • cabluri şi profilează metalice expuse, precum şi canapele ce prezentau rupturi ale materialului.

În urma neregulilor au fost date amenzi în valoare de 116.500 de lei. Totodată, au fost oprite temporar de la comercializare suplimentele alimentare şi produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Echipele de control au închis temporar şapte săli de sport şi au formulat propunere de închidere pe o perioadă între 6 luni şi 12 luni pentru trei dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie  nr. 90, sector 5, Strada Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2 şi Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

Comisarii ANPC au ținut să sublinieze că verificările continuă în acest caz.

Reacția companiei World Class România

Compania a informat într-un comunicat că reţeaua de health & fitness World Class România va colabora cu autorităţile competente pentru a remedia rapid şi eficient toate deficienţele identificate de Corpul de Control al ANPC.

„În urma închiderii temporare a unor cluburi World Class din Bucureşti, ca urmare a acţiunilor Corpului de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, reţeaua de health & fitness World Class România doreşte să transmită publicului un mesaj clar şi transparent de angajament pentru respectarea tuturor normelor legale şi de asumare a responsabilităţii pentru remedierea oricăror deficienţe identificate. Colaborăm strâns cu autorităţile competente pentru a remedia rapid şi eficient toate aspectele care necesită intervenţie. Siguranţa, sănătatea şi satisfacţia membrilor noştri rămân priorităţile noastre principale, iar nevoile şi preocupările lor sunt în centrul tuturor eforturilor pe care le depunem, zi de zi, în cluburile noastre. Vom continua să colaborăm deschis şi transparent cu autorităţile în această privinţă şi să informăm publicul cu privire la situaţia fiecărui club”, este scris în comunicat.