Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în iunie, 309 unităţi locative, finalizate în cadrul programului de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a anunţat, joi, instituţia.

Locuinţele sunt situate în judeţele Vâlcea (56), Harghita (16), Hunedoara (60), Arad (64), Brăila (16), Constanţa (16), Galaţi (41) şi Neamţ (40), potrivit Mediafax.

La acestea se adaugă 40 de locuinţe finalizate în cadrul programului pilot de construcţii utilizând tehnologii noi, în judeţul Maramureş, localitatea Baia Sprie (20), şi în judeţul Harghita, localitatea Borsec (20). De la începutul anului, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a recepţionat 1.107 unităţi locative.

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au 3-4 etaje şi sunt împărţite în garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere.

Blocurile construite de ANL în cadrul programului de locuinţe pentru tineri sunt în garanţie pe o perioadă de doi ani.

După finalizare, ANL predă locuinţele primăriilor, urmând ca acestea să le repartizeze tinerilor care îndeplinesc condiţiile pentru a putea primi o casă.

Locuinţele se acordă tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă.

SURSA: Mediafax