Prim-ministrul britanic Boris Johnson va emite un ordin prin care, începând de luni, pub-urile şi restaurantele vor fi închise în mare parte din nordul Angliei, inclusiv în Manchester şi Liverpool, în încercarea de a opri răspândirea focarelor de COVID-19, conform informaţiilor apărute în ediţia de miercuri a publicaţiei The Sun, transmite Reuters.

Marea Britanie, care a înregistrat cel mai mare număr de decese din Europa şi cea mai gravă contracţie economică a unei ţări dezvoltate, a raportat peste 14.000 de noi cazuri zilnice de contaminare cu noul coronavirus în ultimele două zile.

Pachet de sprijin pentru industria HoReCA

The Sun a precizat că şcolile, birourile şi magazinele vor rămâne deschise.

Totodată, ministerul britanic de finanţe este pe cale de a finaliza un nou pachet de sprijin pentru industria HoReCA, a informat miercuri Financial Times.

Aceste noi măsuri restrictive urmează celor anunţate de prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, conform cărora toate pub-urile din Glasgow şi Edinburgh vor fi închise timp de 16 zile, începând de vineri.

În context, Ministerul Afacerilor Externe precizează că la sosirea în Marea Britanie, venind din orice țară, este necesară furnizarea datelor de contact și informații privind țara/țările în care persoanele în cauză s-au aflat în ultimele 14 zile.

Restricții de călătorie

De asemenea, persoanele care călătoresc în Marea Britanie au obligația de a se autoizola timp de 14 zile dacă sosesc din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie.

Dacă persoanele în cauză refuză să furnizeze aceste informații sau să se autoizoleze, riscă o amendă de până la 1000 GBP.

Astfel, persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord venind din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie -denumite ”travel corridors”- sunt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.