Autoritățile sanitare franceze au anunțat miercuri că s-au înregistrat 18.746 noi cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore, un nou record și aproape dublu față de bilanțul de marți, când au fost raportate 10.489 de cazuri, anunță agenția Reuters.

Pe tot teritoriul Franței, în acest interval, au murit din cauza noului coronavirus 80 de persoane, ceea ce ridică bilanțul total la 32.445 de victime.

De asemenea, numărul total de cazuri confirmate în Franța este de 653.509, ocupând poziția a zecea în lume în această privință.

Noi restricții anunțate de președintele Macron

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat noi restricții pentru a contracara pandemia, care se adaugă măsurilor deja puse în aplicare de guvern, cum ar fi ordonanța închiderii barurilor începând cu ora 22:00, în marile orașe, inclusiv în Paris.

„În locurile în care boala circulă prea repede … vor exista noi restricții”, a spus Macron în timpul unui interviu difuzat pe cele două canale principale de televiziune din Franța.

Autoritățile franceze de sănătate au declarat că peste 7.500 de pacienți sunt tratați în prezent în spital pentru COVID-19, marcând un maxim al ultimelor trei luni și o creștere de peste 65% de la un punct scăzut de 4.530 atins pe 29 august.

Teama că sistemul medical din Franța va fi copleșit a determinat guvernul să impună unul dintre cele mai stricte blocaje din Europa în perioada 17 martie și 11 mai.

Cu toate acestea, numărul persoanelor din unitățile de terapie intensivă a scăzut, cu 10 până la 1.416, pentru prima dată în aproape trei săptămâni, deși totalul este încă de aproape patru ori mai mare decât minimul de 371 înregistrat la data de 31 iulie.