China şi Europa ar trebui să realizeze un studiu de fezabilitate privind discuţiile asupra unui acord de liber schimb cât mai repede posibil, a spus prim-ministrul chinez în timpul întâlnirii cu cancelarul german.

Li Keqiang a subliniat de asemenea că ţara sa ar fi o piaţă uriaşă pentru Germania, putând învăţa în acelaşi timp de la industria germană.

Angela Merkel a declarat la rândul său că Germania susţine o semnare 'extrem de rapidă' a tratatului de investiţii UE-China, care ar deschide calea pentru un studiu de fezabilitate privind discuţiile asupra unui acord de liber schimb.

În cadrul unei ceremonii supervizate de cei doi lideri, China şi Germania au semnat un acord-cadru pentru cooperare strategică între compania Volkswagen şi Industrial and Commercial Bank of China (ICBC).

ICBC este cea mai mare bancă din China în funcţie de active, în timp ce Volkswagen este cea mai bine vândută marcă auto în China.

Cu ocazia vizitei Angelei Merkel la Beijing, companiile chineze au făcut o comandă de 130 de avioane Airbus în valoare de 17 miliarde de dolari, a precizat pentru DPA un oficial al Airbus.

"Este una dintre cele mai mari comenzi făcute vreodată de China" de la Airbus, a spus oficialul citat.

De altfel, companii chineze şi germane au semnat joi acorduri în valoare totală de zeci de miliarde de dolari.

Merkel este însoţită în vizita sa de două zile în China de o delegaţie de 20 de oameni de afaceri. Cancelarul german urmează să se întâlnească joi şi cu preşedintele chinez Xi Jinping.

SURSA: Agerpres