Postul B1 TV va difuza duminică, ora 15:45, un documentar de excepție despre Angela Merkel, cancelarul Germaniei, una dintre cele mai influente personalități politice din ultimii 20 de ani.

Filmul prezintă povestea primului cancelar femeie din istoria Germaniei, de la copilărie și adolescență, până la intrarea în viața politică și ascensiunea sa din anii 2000, dar și rolul Germaniei în Europa și în lume.

Ce vom putea vedea în documentar?

În cadrul acestui documentar vorbesc despre Angela Merkel alți lideri importanți ai lumii, atât apropiați și aliați, cât și persoane cu care s-a aflat în conflict pe parcursul anilor.

Dintre interviurile special realizate pentru acest documentar le vom aminti pe cele cu George W.Bush, Tony Blair, Francois Hollande, Dmitry Medvedev, Yanis Varoufakis, Jean-Claude Juncker, Niall Ferguson.

De asemenea, sunt prezentate și relațiile pe care aceasta le-a avut cu Donald Trump, Vladimir Putin, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, Boris Johnson și alții, o sinteză a peste 500 de vizite internaționale, scrie b1tv.ro

Ce teme se vor aborda?

Anexarea Crimeei, migrația, conflictele din Orientul Mijlociu, terorismul, atentatele din SUA și Europa, criza economică din 2007-2008, North Stream, Brexit sunt doar o parte din subiectele abordate în acest film.

Documentarul este produs în august 2021 de către Deutsche Welle și va fi difuzat de postul B1 TV duminică, ora 15:45, în ziua alegerilor din Germania.

Angela Merkel se retrage după 16 ani

Angela Merkel s-a născut în 1954 în Hamburg, RFG, și are origini germane și poloneze.  Angela Dorothea Merkel, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, realeasă la 28 octombrie 2009, 17 decembrie 2013 respectiv 14 martie 2018.

Ultimul mandat al Angelei Merkel în funcția de cancelar al Germaniei se apropie de sfârșit, iar după 16 ani, Germania va fi condusă de un nou cancelar. Duminică vor avea loc alegerile parlamentare din Germania, în urma cărora un nou guvern va fi format, iar un nou cancelar o va succeda pe Angela Merkel la conducerea Germaniei.

Sursa foto: Dreamstime