Cancelarul german Angela Merkel a făcut o vizită la parcul de păsări din Marlow, iar imaginile sunt cu adevărat spectaculoase. Merkel a hrănit papagalii australieni și perușii, iar păsările s-au așezat la propriu pe mâini sau pe chiar pe capul cancelarului, relatează Deutsche Welle.

Având în mâini pahare cu mei și apă, Merkel a atras mai mulți papagali australieni și peruși. La un moment dat, unul dintre papagali chiar a ciupit-o de mână pe Angela Merkel, o reacție care a fost imortalizată de fotografi.

În imagini, Angela Merkel se bucură de faptul că păsările zboară în jurul ei și chiar nu se tem să fie hrănite de ea. Având în mâini pahare cu mei și apă, Merkel a atras mai mulți papagali australieni și peruși. Păsările i s-au așezat pe mâini și chiar pe păr.

La un moment dat, una dintre păsări ar fi ciupit-o, iar Merkel s-a speriat, reacția ei fiind surprinsă în fotografii. Într-o altă fotografie, ea privește admirativ spre o bufniță cu o înălțime de aproximativ 60 de centimetri, dar evită să se apropie.

Angela Merkel se retrage după 16 ani

Ultimul mandat al Angelei Merkel în funcția de cancelar al Germaniei se apropie de sfârșit, iar joi ea a fost în landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde a vizitat orașul Greifswald și parcul de păsări.

Angela Merkel s-a născut în 1954 în Hamburg, RFG, și are origini germane și poloneze.  Angela Dorothea Merkel, este prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania. A fost aleasă în această funcție la data de 22 noiembrie 2005 de către Bundestag, parlamentul german, realeasă la 28 octombrie 2009, 17 decembrie 2013 respectiv 14 martie 2018.

Ultimul mandat al Angelei Merkel în funcția de cancelar al Germaniei se apropie de sfârșit, iar după 16 ani, Germania va fi condusă de un nou cancelar. Duminică vor avea loc alegerile parlamentare din Germania, în urma cărora un nou guvern va fi format, iar un nou cancelar o va succeda pe Angela Merkel la conducerea Germaniei.

 

Foto: Profimedia Images

 

Foto: Profimedia Images

 

Foto: Profimedia Images

Sursă foto: Dreamstime