Talentat, inteligent, pasionat, comunicativ, flexibil şi creativ. Acestea sunt  doar câteva dintre calităţile angajatului ideal, enumerate pentru capital.ro de specialiştii  în resurse umane la conferinţa HR Strategic, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute.

„Oamenii talentaţi sunt acei oameni care strălucesc printre ceilalţi”, susţine Monica Boţocan, human resources leader la Merck Sharp & DohmeRomania. Monica mai spune că investiţia în talente este una minoră, dar care aduce beneficii foarte mari.

Mihaela Feodorof, managing partner la Yourway Counseling, crede că ingredientele talentului sunt autenticitatea, curajul şi o minte iscoditoare.

Directorul de resurse umane la  L’Oreal România,  Alina Perrin, susţine că angajatul idel pentru un job în cadrul companiei este o persoană cu multe idei, cu foarte multă iniţiativă, cu mintea în stele, dar cu picioarele pe pământ,  care-şi bazează raţionamentele pe argumente solide.

În opinia Monicăi Boţocan, angajatul ideal trebuie să aibă o atitudine foarte bună, integritate şi rezultate. De asemenea, trebuie să fie o persoană creativă, care doreşte să se dezvolte. Ea mai spune că oamenii talentaţi se diferenţiază încă de la început: sunt cei care vin cu idei foarte bune, au o inteligenţă emoţională deosebită şi vor să înveţe continuu.