Premierul Ludovic Orban a avut o nouă ieșire dură la adresa angajaților din ministere. ”Cine e leneş sau s-a obişnuit să ia leafa fără să facă nimic să plece!”, a transmis șeful Executivului.

Orban a declarat că s-a întors marți seară, la ora 9.30, la Guvern și că nu a găsit pe nimeni. El a avertizat că atât timp cât ministrul sau premierul muncește, funcționarii trebuie să fie la muncă. ”Trebuie schimbat ritmul de lucru ”, a mai spus premierul.

”Aseară m-am întors la 9.30 în Guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru și că, atât timp cât ministrul sau premierul muncește, orice om care este chemat să-și achite și să atingă obiectivele stabilite trebuie să fie la muncă.

Trebuie schimbat ritmul de lucru și oamenii să înțeleagă că suntem în serviciul cetățeanului și că fiecare angajat al instituțiilor publice are această obligație de a își rezolva toate problemele pe care le are de rezolvat”, a declarat Prim-Ministrul, citat de digi24.ro.

Astfel, premierul le-a cerut miniștrilor să facă un audit, pentru că urmează a fi adoptate noi hotărâri de guvern pentru organizarea și funcționarea fiecărui minister în parte.