În vârful listei de cadouri venite din partea angajatorilor de Sărbători sunt banii în plus la salariu (72%). Aproape 62% dintre cei intervievați ar dori o mărire de salariu, 32% ar vrea să aibă mai multe zile libere plătite la final de an, iar 23% s-ar mulțumi și cu carduri cadou pentru cumpărături. Doar 4% dintre angajați au fost entuziasmați cu privire la petrecerile de Crăciun organizate de companii. Mai populară decât petrecerea este chiar şi acordarea unui abonament la o sală de fitness (8%).
Potrivit unui sondaj realizat de Advertising Sales Institute, angajatorii care oferă angajaţilor cadouri de Crăciun beneficiază de o forţă de muncă mai motivată şi mai productivă decât în cazul unor șefi mai zgârciți. 75% dintre participanţii la sondaj au declarat că primirea cadourilor de la angajator le ridică moralul, 60% devin mai ataşaţi de firma la care lucrează, iar 33% sunt stimulaţi să muncească mai mult.
Potrivit unor studii efectuate în 2011 de Edenred, în România, doar 50% dintre firmele mari acordă cadouri pentru ocazii speciale. Numărul lor e mai mic cu 74% față de anul 2008. Beneficiile angajaților români constau în tichete cadou (31%), produse şi servicii (3%), reduceri la produse şi servicii ale companiei (7%), bilete la concerte sau invitaţii la evenimente (2%).