“OMV intenţionează să recruteze atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional. Compania îşi propune să angajeze nu doar persoane cu experienţă în domeniu, ci şi absolvenţi ai universităţilor de geoştiinţe şi inginerie petrolieră, oferindu-le tinerilor oportunitatea de a-şi construi o carieră în sectorul tehnic”, se menţionează într-un comunicat al companiei petroliere.

 OMV menţionează că până în 2016 va creşte numărul de personal cu 1.600 de angajaţi. În principal se caută persoane calificate în domeniu tehnic de explorare şi producţie a petrolului şi gazelor naturale. “Printre persoanele vizate de companie se numără îndeosebi specialişti şi absolvenţi ai învăţământului superior”, se arată în sursa citată.

“OMV se concentrează pe dezvoltarea sectorului de Explorare și Producție încă din 2011, fapt ce influențează pozitiv piața muncii”, a declarat, în comunicat, Gerhard Roiss, CEO al OMV.  “Pentru a ne atinge obiectivele de dezvoltare, vom avea nevoie de sprijinul a încă 1.600 de angajați. Astfel, suntem interesați să cunoaștem persoane motivate, cu pregătire tehnică, interesate să lucreze în unele dintre cele mai interesante locuri din lume.”, a adăugat CEO-ul grupului austriac.

În ultimele luni, OMV  a demarat un program major de investiţii în Norvegia şi Marea Neagră. În anii următori, peste două miliarde de euro vor fi investiți anual în producția de petrol și gaze naturale. OMV este partener în dezvoltarea câmpurilor de gaze Aasta Hansteen și Zidane din Marea Norvegiei, activitățile presupunând dezvoltarea unei platforme masive de gaze naturale, de ultimă generație. În Marea Neagră, OMV dezvoltă în prezent ceea ce ar putea reprezenta cea mai mare descoperire de gaze naturale din istoria companiei, se mai arată în comunicat.

UPDATE

Cei care doresc să aplice pentru unul dintre joburile oferite de companie o pot face deja, aplicând pe site-ul companiei: www.omv.com, secţiunea Jobs&Career à 1.600 new jobs.

Click pe imagine pentru a aplica direct

Mai multe detalii despre explorarea din Marea Neagră puteţi citi în următorul număr al revistei Capital, într-un interviu cu Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom.