Acuzații dure la adresa lui Nicușor Dan

Fostul consilier al liderului USR, Andrei Caramitru, a declanșat un nou atac la adresa primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare incendiară pe platforma Facebook.

Ipotezele aduse în prim-plan de către Andrei Caramitru ar putea avea implicații serioase în ceea ce privește peisajul politic pentru anul electoral viitor.

În postarea de pe rețeaua de socializare, Andrei Caramitru îl acuză pe Nicușor Dan că lasă rețelele de furt din bugetul primăriei să se desfășoare la maxim. El spune că este vorba de sume de bani semnificative. El sugerează că primarul Capitalei se implică prea puțin în acest sens și nu numește pe nimeni responsabil în această zonă, lăsând astfel loc furturilor.

Mai mult decât atât, susține că aceste rețele fură chiar mai mult decât în timpul administrației Gabrielei Firea.

„Primarul lasă reţelele de furt din bugetul primăriei să se desfăşoare la maxim (acolo e grosul de bani, șpăgile de la dezvoltatori sunt mici in comparație – bugetul total al primăriei e de miliarde de EUR anual). Nu se implica deloc, nici nu se uita la ceva, nu numește pe nimeni acolo. Sunt aceiași ca pe vremea lui Firea – doar ca fura mult mai mult acum. Furt la maxim garantat”, arată el.

Nicușor Dan, lăsat să se ocupe de urbanism

Pe de altă parte, Caramitru afirmă că primarul Municipiului București este lăsat să se ocupe direct de urbanism. Astfel, este lăsat să blocheze absolut tot în această sferă. El sugerează că primarul cheltuiește ore în șir pentru a bloca proiecte și să se implice personal în chestiuni juridice. Totuși, Andrei Caramitru susține că Nicușor Dan este protejat de hotărârile executorii și amenzile pe care le încasează în urma acestor blocaje.

„În schimb – primarul este lăsat sa se ocupe direct de “urbanism” si sa blocheze absolut tot dacă vrea – să continue identic munca de activist de blocaj de dinainte. Să stea ore să facă sute mii de acțiuni juridice pe la care le scrie singur, obsesiv. Şi este protejat cu toate hotărârile executorii şi amenzile pe care le încasează încălcând legea (amenzile personale sunt plătite de primărie de exemplu)”, continuă Andrei Caramitru.

Andrei Caramitru
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Efecte negative asupra bugetului municipal

În ciuda aparențelor pozitive generate de blocarea unor proiecte controversate și „lupta” pentru păstrarea spațiilor verzi, Caramitru afirmă că efectele negative ale acestei înțelegeri au început să se simtă.

Bugetul municipal și bugetul central simt efectele negative ale:

  • blocării proiectelor de infrastructură
  • blocării proiectelor spitatelor
  • blocării proiectelor stațiilor de metrou

„Totul bun si frumos pana acum. Banii curg gârlă la partide. Lumea aplaudă că “salvăm” boscheţi şi spații verzi pline de gunoaie si bălării. Orașul se duce in cap dar lumea nu înțelege nimic şi se bucură că luptăm contra burghejilor rechini.

Acum însă efectele acestui deal încep sa muște – pentru ca blocarea totală înseamnă şi blocarea refacerii spitalelor, stațiilor de metrou, tuturor investițiilor publice din oraș. cu efecte si pe bugetul central. Şi începe chestia să cam scârțâie. Dar încă ține deal-ul, pentru ca toate partidele se îmbogățesc (de asta nu are opoziție de fapt primarul in consiliu)”, spune el.

Acest atac vine în contextul în care un alt aliat al primarului Nicușor Dan, primarul Sectorului 6, a acuzat a primăria Capitalei că a generat haos. Acesta a avut loc prin blocarea Podului Grant. Potrivit lui, haosul a fost generat și de refuzul de a debloca proiectele de infrastructură. Este vorba de cele care afectează traficul zonei de Vest.

De asemenea, Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a anunțat că liberalii vor avea un candidat propriu la Primăria Bucureștiului. El a confirmat indirect speculațiile că Nicușor Dan ar putea candida susținut de USR și PMP.