'Suntem pregătiţi pentru o integrare cu ANAF a sistemelor de evidenţă fiscală. Este o idee foarte bună introducerea jurnalului electronic la comercianţi. Cu integrarea aplicaţiilor şi soluţiilor noastre nu se pune problema evaziunii fiscale şi nu pot fi eludate taxele. Măsura vine şi în ajutorul retailerilor din multe privinţe. Simplifică evidenţele şi elimină şi problema depozitării rolelor jurnal. Suntem printre ultimii din Europa care mai folosim la casele de marcat rolele jurnal', a declarat pentru AGERPRES Andrei Bojiţă.

În acest context, directorul de marketing Gabriel Pavel a explicat că în Bulgaria, 'la un an de la introducerea jurnalului electronic, gradul de colectare a crescut cu 25%'.

Potrivit unei propuneri de act normativ, legislaţia privind casele de marcat ar urma să fie modificată, pentru implementarea jurnalului electronic la casele de marcat, care va înlocui rolele de hârtie.

În primă etapă, doar marii contribuabili vor fi obligaţi să aplice noile prevederi şi să treacă la folosirea caselor de marcat cu jurnal electronic. Măsura ar urma să fie implementată până la finele primului semestru 2014.

SURSA: Agerpres