„Pentru ANCOM acesta este un moment mult aşteptat. Pentru noi, semnarea contractului înseamnă startul unui proiect la care lucrăm de mai mulţi ani şi care vine să răspundă unei nevoi exprimate în nenumărate rânduri de utilizatorii finali: aceea de a compara uşor şi rapid ofertele existente pe piaţă, pentru a putea face o alegere informată şi care să corespundă întrutotul nevoilor reale de comunicaţii ale unei persoane”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Finanţarea nerambursabilă obţinută este de maxim 886.198,32 lei şi a fost acordată ca urmare a depunerii de către ANCOM a proiectului în cadrul Programului Operaţional Sectorial  „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Furnizorii sunt obligaţi să pună la dispoziţia ANCOM informaţiile necesare pentru ca Autoritatea să realizeze şi să pună la dispoziţia publicului un portal de internet care să permită compararea tarifelor şi condiţiilor oferite de furnizorii de telefonie mobilă, telefonie fixă şi acces la internet în bandă largă, prin intermediul unei aplicaţii interactive de tip „calculator de preţuri”.

Aplicaţia va permite introducerea de către utilizator a unui set de opţiuni de consum şi va efectua o analiză comparativă a ofertelor existente pe piaţă (introduse în baza de date), oferind apoi acestuia un clasament al celor mai avantajoase oferte din punctul de vedere al preţului, în funcţie de opţiunile sale.